Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Guldfågel, feber och en icke-affär

2011-03-26

Har precis lagt en spännande vecka bakom mig. Trots att vi är stora sponsorer till Kalmar FF har jag inte förrän i måndags haft möjlighet att följa med på någon visning av Guldfågeln Arena. Fick en suverän rundvandring tillsammans med vd:n för Arenabolaget, Ronny Nilsson. Det här blir så fantastiskt bra. Något vi i Kalmar kan vara riktigt stolta över.

En som smyger mellan bänkraderna betydligt oftare än vad jag gör är den "mycket guttige" Martin Nilsson. Eftersom han dessutom opererat in sin Iphone i handen och glömt ta bort tummen från rec-knappen så visar jag här hans klipp från arenan såsom den såg ut förra veckan.

Veckan fortsatte med ett mer känslomässigt möte med en familj som blivit mina vänner sedan vi gjorde en affär för cirka 15 år sedan. Då drabbades familjen hårt av 70-talets byggfusk vilket kostade dem enorma pengar. De har nu, trots en enorm ekonomisk ryggsäck, rest sig och kämpat vidare och fått en ekonomi i balans.

Nu har de tyvärr drabbats av sjukdom och därför funderat på att sälja. Men efter mitt möte i deras nya hem så ger jag dem det - i vår värld - kontroversiella rådet att inte sälja. Det skapar ingen affär för mig men däremot en familj som jag vet kommer att greja även denna utmaning på ett bra sätt - och det gör de bäst där de bor idag. Tack för ett underbart möte - och underbara bullar!

Feber är inget för en man. Fan vad trött jag blir på mig själv när jag börjar bli risig. Har inte tid. Jag vill ju jobba och vara på G jämt. Har varit en slagen hjälte på kvällarna efter att under dagarna försökt hålla skenet uppe för medarbetare och kunder. Tio timmars sömn mot normala sex-sju är inget bra tecken. Ingen träning heller för den delen. Nej, dags att bli frisk. Tror jag ska bli det idag så jag kan jobba ikapp i helgen. Så får det bli.

Igår var jag och Mattias inbjudna till Landshövdingens avtackning på Residenset. Jag har alltid gillat Sven och hans hustru Anna, och tycker att Sven gjort ett bra arbete inom sina intresseområden. Nu kanske inte Svens och mina intresseområden alltid sammanfaller och jag kanske hade önskat en annan inriktning, men jag gillar Sven och tycker han gjort ett gott jobb. Det var många fina farbröder på kalaset.

Ett annat inspirerande möte hade jag och Adriana med vår fantastiska fotograf Bruno Baziq. Bruno är inte bara en lysande bostadsfotograf, han är dessutom en inspiratör för oss att våga och att ta nästa steg i våra ibland lite vilda tankar för att föra mäklarbranschen framåt. I torsdags smidde vi nya planer.

Två veckor kvar till en jobbarresa till Mallorca. Ska dessutom ut på ett par äventyr när jag är på plats. Inte helt oväntat så är norrmannen inblandad. En dag bergscykling och en dag canyoning med min norska isbrytare plus några andra vänner till honom. Här är lite bilder från förra gången han var igång

Ett annat gäng vi sponsrar rätt hårt är Växjö Lakers. Det osar Elitserien. Håll i nu grabbar så vi får inviga nya hallen med en Elitseriepremiär!

Nu dags att ta tag i lite trädgårdsarbete innan det är en ny visningssöndag.

Önskar alla en skön helg/Pontuz