Bloggen

Hälsningar från Mallis

Skrevs den 6 oktober 2009

Mötte den svenska höstens sämsta ansikte när vi satt på tåget till Kastrup på vår väg mot Mallorca. Det kändes bra att byta ut Kalmar och Växjö ett tag för Palma, Santa Ponsa och Cala d ór. Vi landade i Palma i lördags kväll och såg som vanligt ut som en ankfamilj när vi kom gående på flygplatsen – först mamma Lena, sedan Linnie, 8, några meter bakom henne Junie, 6, och sist Fidelie, 2. Alla blonda, klädda i rosa och med ryggsäckar … en prydlig rad med söta tjejer.

De första dagarna har varit tämligen lugna. Har varit och tittat på ett par nya projekt på östra sidan. Härliga lägen med bra sjöutsikt och gångavstånd till stranden. Det är i de här områdena vi har flest intressenter hemma i Sverige. Här är lugnt och skönt till rimliga pengar, och många köper för att sedan hyra ut periodvis och på så vis finansiera kostnaden.

I veckan blir det några möten med våra mäklare. Det är ett helt annat sätt att jobba som fastighetsmäklare på Mallorca. Här möter vi upp en eller två familjer, som fått precisera vad de söker innan vi träffas. Därefter sätter vi oss helt enkelt i bilen och kör runt med spekulanterna till de hittar något de söker. Blir det inget denna gång följer vi upp med samtal och kanske ett nytt möte senare under vistelsen eller nästa gång de kommer till Mallorca. Det viktigaste är att skapa en långvarig relation. Här väljer spekulanten en mäklare, som söker ett hus eller en lägenhet till kunden är nöjd. Alla mäklare jobbar med allt som är till salu, vilket skiljer sig från i Sverige där mäklarna jobbar enbart med "sina" bostäder.

Tiden vi tillbringar tillsammans med kunden den här dagen är viktig för henne, då många är osäkra på hur det går till med ett bostadsköp i Spanien. Som tur är har vi en rutinerad mäklare på plats med 30 års erfarenhet. Han är givetvis svensk, från Hillestorp. Genom hela köpprocessen har kunden hjälp av mäklaren, som kan sköta hela affären på svenska om kunden önskar. Dessutom hjälper vi till på hemmaplan om det är några oklarheter... vilket det sällan är.

Nu blir det två lite lugnare dagar - lite strandliv med familjen och förmodligen någon utflykt. Skickar lite bilder i nästa blogg. Kommer sticka upp och cykla i bergen i slutet på veckan. Sagolikt vackert!

Bästa hälsningar från ett, idag, 26-gradigt Mallorca

Hälsningar från Malliss namnsignatur