Bloggen

Härligt veckoslut

Skrevs den 14 december 2009

Valde att tillbringa veckoslutet i Stockholm med Lena. Med bara något möte inbokat så var det härligt att kombinera mitt vanliga ”jobbar-Stockholm” med nöje. Det blir aldrig så annars. Perfekt att få en dag tillsammans. Inget direkt bokat. Bara gå runt och strosa utan mål eller tider att passa.

Vi fick en suverän dag på stan. Och till min förvåning så var det inte en enda kasse extra att dra på trots att vi passerat lunch. Framåt eftermiddagen tänkte vi unna oss ett glas vin. Jag förslog att vi skulle testa Champagne Bar Bollinger vid Hotell Stureplan. Hade läst om det och dessutom bott vägg i vägg. Väldigt stiligt men inte en människa. Vi blev väl omhändertagna och ett glas champagne kändes välförtjänt lyxigt, framförallt när vi inget handlat.

Servitören var världsklass. Jag bad honom föreslå en champagnesort. Han ville istället ha en champagneprovning med oss, och plötsligt stod fem testglas på bordet. En fantastisk lektion i champagne. Jag var lagom nervös när vi skulle lösa ut oss. Men döm till min förvåning - och detta i Stockholm - att killen tog betalt för just två glas champagne, det vill säga 240 kronor för bägge! Skapligt pris för en champagneprovning. Veckans rekommendation - http://www.hotelstureplan.se/sv/p/?id=58

Efter god mat på fantastiska Divino var det dags för kvällens begivenhet: Christmas Comedy med Måns Möller, Özz Nûyen, Soran Ismail, Jonas Gardell och Peter Wahlbeck. Riktigt, riktigt bra - enda besvikelsen var Gardell, som var mer ostrukturerad och osammanhängande än vanligt. Den gode Måns, som jag lärt känna, bad oss hänga med på efterhäng vilket vi gjorde. Skaplig uppställning - förutom ovanstående så dök fotbollsikonerna Jesper Blomqvist och Abgar Bartom upp OCH Sean Banan. För er nu som missat Sean i Cirkus Möller på fredagar så är det en skön karaktär, trodde jag. Nu var det bara så att killen är precis som sin rollfigur. Vi låg dubbelvikta backstage på Intiman och skrattade åt något jag alltid trott var en seriefigur. Kolla Sean på SPA, http://www.youtube.com/watch?v=p1107bz77E4 .

För övrigt var det en skaplig samling bokstavskombinationer som samlats. Trevliga var de och kul hade vi. Gänget drog sedan vidare på stan men vi valde att rädda morgondagen genom att åka till hotellet.

Dagen därpå fick vi en efterlängtat skön lördagskväll med Linnie, Junie o Fidelie, och på söndagen vaknade jag av att Fidelie, två år, sjöng lussesånger för mig iklädd tomteluva, tomteklänning och röda tomtestrumpor. Fantastiskt, trots att klockan inte hunnit slå sju. Söndagen fortsatte med pepparkaksbak där det blev mer mjöl i köket än på degen och mer deg i magen än på plåten för tjejerna. Därefter jobbardag. Fullt ös på Ängö och Varvsholmen. Stort intresse. Intresset för Varvsholmens radhus är stort. Över 100 familjer på två visningar. Visst är många bara nyfikna men de bli bra ambassadörer för områdets fina bostäder.

Och ja - Jag ska blogga oftare. Har bara varit lite tight de sista veckorna. Men tack för alla trevliga o roliga mejl!

Imorgon kör vi igen - ända in i julkaklet.

Take care/Pontuz

Härligt veckosluts namnsignatur