Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]se

Halvdag? Du skojar!

2011-04-23

Oj, oj, oj. Blev ett skapligt tempo den här veckan. Sitter på planet mot Mallorca, igen och känner veckan rinna av mig. Fick en gedigen frånvarolista att hantera mitt i värsta vårruset. En sprucken trumhinna, en influensa, en hemma med sjuka barn, en på semester och en på utbildning. Lägg till detta att ett gäng samma vecka skulle tenta datakörkortet, några skulle på föreläsningar/evenemang, vi var mitt uppe i arbetet med lanseringen av Varvsholmen, Barncancergala i Kalmarsalen, hade stormöte hela onsdagen och skulle jobba halvdag på skärtorsdagen… iallafall var det tänkt så.

Jag började veckan med en besvikelse jag hade kunnat vara utan. En långvarig kund/bekant lägger bud på en fastighet som ännu inte har kommit ut på marknaden, spänner ögonen i mig, tar ett fast handslag och säger: "lös det här nu, ett gentelmens agreemant är ett gentlements agreement".

Jag fick accept på kundens bud och vi skulle skriva avtal. Det är först då en fastighetsaffär är bindande, men jag hade inför säljaren gått i god för att min spekulant skulle stå för sitt ord. Så blev det inte. Juridiskt är inga fel begångna, affärsmässigt överlever både jag och min uppdragsgivare men besvikelsen är desto värre att komma över. Gillar inte att bli så förd bakom ljuset av människor jag gillat och blir besviken på människor som förespeglar att vara något annat än de verkligen är. Usch - i det här fallet var det nog bättre förr.

Efter detta var det bara att ladda om batterierna - solen gick ju upp även på tisdagen och en helt ny dag låg framför mig. Denna afton var vi bjudna till vår reklambyrå Cvadrata. En mycket trevlig kväll där TV4 och Artos media bjöd på en fin presentation samtidigt som vi fick se mycket av det som Cvadrata varit hjärnan bakom aktuell reklamfilm. Klockan hann bli midnatt innan jag mötte kudden igen efter denna trevliga kväll.

Onsdag morgon innebar stormöte så Växjögänget kom på besök. Eftersom vi ligger väldigt bra till i statistiken var stämningen i topp. Vad som är roligt är att det här gänget inte nöjer sig med att vara marknadsledande. Hela gruppen är med på att skruva i alla moment vi utför för att utveckla vår tjänst än mer och bli ändå vassare. En egenskap vi alltid ska behålla.

Jag fick sticka emellan med en radiointervju i P4 som ska sändas riks i maj. Därefter var det dags att möta Ann-Louise Hansson med maken Bruno Glenmark och deras dotter Josefin, som alla skulle stå för kvällens underhållning på vår Barncancergala. Cirka 500 personer dök upp och jag tror just den här målgruppen som lyssnade gillade mer Ann-Louise än Josefine. Men jag är rätt säker på att Josefine har en fin framtid i en genre som skiljer sig rätt avsevärt från sin folkkära mor och far.

Publiken njöt och jag fick förmånen att avrunda kvällen med supermysiga familjen Hansson/Glenmark på Hamnkrogen, där Ulrik i köket imponerar med en fantastisk matlagning - precis som vanligt. Ni som vill följa Josefine och hennes liv kan kolla in på hennes blogg; http://www.finest.se/josefinglenmark
Tack Ann-Louise, Bruno och Josefin för en härlig kväll! Tillsammans har vi nu kunnat skänka över 1,2 miljon till välgörande ändamål genom dessa galor.

Efter en sen middag känns det underbart när klockan ringer 05.30 och det är dags för simhallen och Carina, vars piska skulle vina över den kropp som hellre sjunker än flyter. Nu börjar jag hitta något som kan kallas flyt i min crawling. Skam den som ger sig.

Skärtorsdagen innebar dessutom två bra avslut, och på det ett par bra följdaffärer. Någon halvdag blev det dock inte tal om, varken för mig eller mina medarbetare. Klockan hann bli halv sju innan jag fick komma hem och njuta av den sista sköna skärtorsdagsvärmen. Stendog sedan i soffan halvnio.

Torsdag och det började dra ihop sig mot Mallorca - jag började skriva det här blogginlägget på planet. Det var fler nöjda Kalmarbor på planet, som handlat Mallorcahus av oss och som skulle ner och fira påsk. För egen del blir det en hel del jobb och på tisdag ansluter Mattias då vi ska försöka underteckna några större avtal här nere. Men givetvis ska jag hinna med en och annan strapats också. Har just avslutet en middag med min numera legendariske norska vän. Och som ni vet kan det bara bli svettigt, jobbigt och förmodligen så är det väl en och annan adrenalinkick inblandad när han är här. Får se om jag kan locka med Rosenlund också...

Önskar alla en riktigt skön Påskhelg!

Med vänlig hälsning
Pontuz