Bloggen

Heavy Bullshit

Skrevs den 11 juni 2013

Jag nog aldrig påstått att jag har något större musikintresse, jag kan inte spela något instrument (vilket jag är oerhört ledsen över) och jag är i princip tondöv (vilket ju kan ha ett direkt samband med att jag inte spelar något instrument). Trots detta lyckades jag bli sångare i ett hårdrocksband i mitten på 80-talet. Karriären var dock kort som en tonårsförälskelse. Idag kanske ni har svårt att tänka er mig i axellångt, permanentat hår. Lägg därtill namnet på bandet: Heavy Bullshit. Konstigt att vi aldrig slog igenom…

Men i veckan, när Bengan Jansson messade och berättade att han skulle uppträda med Janne Åström på Hanssons Krog (Satan i Gatan), skulle det rockas. Sveriges gladaste krögare Anders Hansson fyllde 40 så det var givet att vi skulle dit. Jag och Bengan har känt varandra sex-sju år och det är en riktigt god människa med glimten i ögat.
Nu är kanske inte duon Janne Åström och Bengan Jansson de allra hetaste på musikhimlen just nu, men stora nog att fylla ett hak i Kalmar. Vi var inte direkt äldst på stället utan det var snarare polarnas föräldrar som var där - men bra drag var det. Jannes starka röst och Bengans fantastiska fingerfärdighet på dragspelet var riktigt bra.
Några av damerna i publiken hade fått i sig en och annan rosékupa under den varma lördagen och gick verkligen "all-in". Om de haft röda träningsoveraller hade det kunnat vara ett rockigt Friskis & Svettis-pass.
Vi cyklade sakta hem i den sköna juninatten - och vi gjorde det med ett nöjt leende på läpparna.

På träningsfronten har det varit tuffa dagar. Många och långa pass. Ett av passen var årets premiärsimning i öppet vatten. Förvånansvärt skönt temperaturmässigt och framförallt skönt att komma ut och simma. En massa mil på sadeln blev det dessutom, framför allt på Öland och första testet av nya Ironmanbanan. Ena passet var tolv härliga mil på ön. Jag förvånas över hur många pärlor det finns på Öland som jag missat när jag kört bil. Ta bara husen utmed kusten vid Degerhamn - så häftigt! Om dessutom Cementfabriken skulle målas rosa eller flyttas så skulle Degerhamn säkerligen bli en ny semesterraket på ön.

På jobbfronten är det bara att hålla i sig. Trycket är rejält och den här veckan släpper vi ut riktigt bra bostäder... igen.

Veckan avslutas med det vackraste som finns. Skolavslutningen. Få gånger under året är så många barn glada samtidigt. Jag ska luta mig tillbaka och njuta i kyrkan på torsdag.

Må väl/Pontuz

s namnsignatur