Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Hektiska dagar

2010-06-06

Fredag eftermiddag och en riktigt tuff vecka börjar rinna av. Lyckades nog skrapa ihop ett sextiotal timmar den här veckan då det blev en hel del kvällsjobb, och dessutom är söndagen inbokad med visningar. Det är en hektisk tid just nu.

Nu var det i alla fall äntligen dags att stuva in hela familjen i bilen och åka upp till norra Öland. Det är förvånansvärt tomt på vägarna fortfarande - om några veckor kommer det att ta nära två timmar att ta sig från Kalmar till norra delen av ön. Nu kör vi på halva tiden. Goda vänner i Löttorp var målet, och på vägen dit stannade vi till hos underbara Lill Lindfors för en intervju som Lena skulle göra till tidningen Nytt Boende.

Vi inledde lördagen med en tur på västra Ölands fantastiska kustväg med pärlor som Hornsjön, Byerum och Böda. Den här delen av Öland är fantastiskt vacker. Här finns också en marknad som kan vara riktigt intressant för oss. Nästa år kanske vi skulle vara med här?

På vägen tillbaka var det ett givet stopp på Källa Glassgård (www.kallaglassgard.se). Pege och Marie har skapat ett ställe som inte gör någon besviken. Härligt värdskap, fin miljö och fantastiska glasskreationer där det finns ett 30-tal olika skapelser att välja mellan. Är du på väg norrut på Öland i sommar så måste du stanna till.

Glädjer mig när jag läser i torsdagens Kalmarposten att en kollega, en skapligt känd rikskedja, gör en rätt juste kopia av vårt annonsupplägg. De erbjuder tydligen sina allra bästa kunder "Pontuz Löfgren-upplägget". Vi erbjuder alla våra kunder ett sådant upplägg. Det måste vara jobbigt att åka ut som mäklare och veta att jag inte har något att erbjuda om jag inte kopierar ett lyckosamt koncept.

Juni månad kommer med största sannolikhet att bli den bästa i företagets historia. Bra bostäder till salu. Stark köparsida. Taggade mäklare.

Växjökontoret svävar på moln efter de sista månadernas statistik. Att vara en av de absolut ledade mäklarna på både villor och bostadsrätter redan efter bara tre år är riktigt starkt marscherat.

Två veckor kvar innan det är dags för lite Mallorca igen. Längtan dit är alltid stark. Dröm er gärna bort och gå in på vår hemsida under "utland" så finner ni en hel del vackra bostäder.

Såg Fidelie, snart tre år, stå framför kaninburen (med leasingkaninen), gestikulera med pekfingret och säga: "Sitter du inte ordentligt när du äter så får du gå in på ditt rum och sitta där tills vi andra är klara". Hmmm - barn gör inte som du säger, de gör som du gör. Så sant, så sant.

Nu dags för kudden. Imorgon är det söndag och full visningsdag.

 Ha en fortsatt skön helg/Pontuz