Bloggen

Hela himlen stod i brand

Skrevs den 6 januari 2010

God fortsättning på det nya året! Som ni förstår tillbringade vi nyårsafton här i Thailand, där vi fortfarande är kvar. Nyårsafton hade vi bestämt att fira på familjen Dengs restaurang, precis vid havskanten med bord och stolar utplacerade i sanden och med fin överblick över hela viken.

Det blev en trevlig kväll där mamma Deng hade dukat upp en stor thaibuffé. Till detta tänkte vi vin vilket blev ett problem. Så det blev att skicka iväg dottern Deng till affären i byn för att fixa, och trettio minuter senare hade vi även vin på bordet. Mamma Deng beklagade sig över hur dyrt det är med importerade viner - vi fick en skaplig flaska för 160 kronor... Ändå hade nog familjen Deng tjänat en hacka.

Thailändarna har annars en stor kärlek till fyrverkerier. När vi närmade oss elvatiden på kvällen var himlen redan helt upplyst, och så höll det på till strax efter ett. Fantastiska formationer och smällar som värsta militära övningsfältet.

Att saker och ting är lite avslagna på nyårsdagen är vi vana vid hemifrån. Vid lunch skulle vi besöka en annan restaurang. Innan vi satte oss var en liten i familjen tvungen att kila på toa men det gick inte. "We have not opened yet, the owner is still drunk. Come back in one hour"... Den var fin.

För övrigt märks det att Sverige har kommit igång efter julen. Dels för att det är betydligt färre folk kvar i Thailand men också för att frekvensen ökar på mejl och telefonsamtal. Vi har fortfarande några dagar kvar innan hemfärd vilket känns rätt ok när vi ser hur vädret är där hemma. Visst är det härligt med vackra vinterdagar men det slår aldrig en vacker strandpromenad i trettiogradig värme.

Veckans "Lassie": Jag tränar en del här nere på det 25 kvadratmeter stora gymmet. Den gamla mittfältsstrategen Pär Zetterberg kör på samma gym... men han kör två pass om dagen.

Jag tror min "Kinafavoritkrog" Ming får vänta ett litet tag innan han ser mig på sin krog när jag kommit till Sverige igen. Mycket ris blir det här - väldigt mycket.

Varma hälsningar/Pontuz

 

Hela himlen stod i brands namnsignatur