Bloggen

Hjältar utanför rampljuset

Skrevs den 4 mars 2015

Jag åker förbi Victoriavallen i Nybro. Den arena som var min hemmaplan i fyra fantastiskt roliga fotbollsår. En äldre man går därifrån denna sena fredagskväll. Han verkar vara siste man därifrån. Jag tänker tillbaka på Sivert i just Nybro, Jocke i IFK Borgholm, Tryggve i Habo och de andra. De var eldsjälarna, idealisterna som såg till att allt funkade, att föreningarna hade en fast punkt. En del var man rädd för, en del kunde man prata med om allt. Och de fanns alltid där kring planen utan varken berömmelse eller rampljus.

Jag undrar hur det är med föreningarna idag. Finns de här ”gubbarna” kvar nu när allt mer och mer är som ett stort ekorrhjul?
Idag är jag inte så nära idrotten på samma vis som när jag var aktiv. Men idag jag ser en annan typ av engagemang på mer nära håll – engagemanget för de människor som kanske inte kommer fram om ingen ger dem en liten knuff.
Den 10 mars har såväl ni som jag möjlighet att träffa en person som skickat fram ett helt gäng i rampljuset, ett rampljus som inte var självklart på något sätt. Den 10 mars kommer Per ”Glada Hudik” Johanson till vår nästa välgörenhetsgala i Kalmarsalen. De som hört Pers story säger att det är en av de bästa och starkaste föreläsningar de varit på. Kontakta oss och boka din plats – det här ska du bara se! Dessutom går som vanligt hela entrépengen på 100 kronor till välgörande ändamål. 

Jag vill också passa på att gratulera våra två närmaste konkurrenter nu när tingsrättens mäklarstatistik anlänt. Tillsammans hade de nämligen 39 procent av marknaden när köpeskillingarna räknades samman för januari månad – den ena 17 procent och den andra 22.
Vad mina egna mäklare har skramlat ihop? Jodå. Vi hade 58 procent av marknaden i januari. En bra start på året tycker jag, men funderar samtidigt varför 42 procent väljer att inte gå genom oss. Klurar på den ett tag…

Mina duktiga medarbetare har verkligen anammat världens bästa basketspelares, Michael Jordans, tes: ”Jag har alltid varit övertygad om att om man ägnar sig helhjärtat åt uppgiften, uppnår man också resultat. Jag gör inte saker på ett halvhjärtat sätt. Jag vet att om jag gör det, kan jag också förvänta mig halvhjärtade resultat.”

Hjältar utanför rampljusets namnsignatur