Bloggen

​Hjältarnas helg

Skrevs den 23 augusti 2022

Hjältarnas helg är över och jag har, liksom många med mig, imponerats av den prestation som många (eller egentligen alla) gjorde den här lördagen – en lördag som borde bli Kalmars egen nationaldag. Alla har sina personliga skäl att genomföra en Ironman, och även om det var många gånger som det tårade sig i ögonen så var det nog ändå Przemyslaw som berörde mest. Polska Przemaslaw drog sonen Jakub, som har en funktionsnedsättning, genom hela loppet. Han simmade med en gummibåt bakom sig, cyklade med sonen i en cykelvagn och sprang med sonen i en löpvagn. Fantastiskt!

Oavsett om du är vältränad och siktar mot den årliga Ironmanfinalen på Hawaii, saknar de fysiska grundförutsättningarna men vill visa att du kan eller om du är av lite äldre modell och söker en utmaning, så kommer du att bära med dig din målgång hela livet. Det finns liksom inte så där himla många saker som är jobbigare än att genomföra en Ironman. När något annat tar emot lite i livet kan du tänka tillbaka till Ironmanloppet och tankarna du hade då du varit igång i nio timmar med simning och cykling, det är två timmars (eller mer för många) löpning kvar med smärtor lite överallt och hjärnan säger ”stannar du inte så dör du”. Det var tufft men du jobbade dig igenom det och tog dig i mål… Med den bilden som hjälp klarar du ofta det som är motigt just nu – och grattis, du är nu en lite starkare version av dig själv!

2023 går avtalet mellan Kalmar och Ironman-organisationen ut och jag hoppas att Kalmar bjuder till så att festen blir kvar i många år till. Det är viktigt för folkhälsan (kanske inte själva loppet men vägen dit), viktigt för varumärket Kalmar och framför allt viktigt för alla oss som bor här och den kärlek och stolthet vi vill känna för vår egen stad.

Nu är det måndag och hela gänget är samlat här på kontoret igen efter åtta veckor med delad grupp under semesterperioderna. Det är något speciellt när alla kommer tillbaka, helt plötsligt är vi 21 personer i konferensrummet. Lite som första dagen efter sommarlovet. Det skrattas och delas med sig av sommarminnen. Dessutom har vi ju två nya i klassen från och med nu: Emma och Pierre. Jag är priviligierad att få leda så många fantastiska människor, både professionellt och privat.

I slutet av veckan har vi kickoff då vi planerar hösten och förnyar våra mål och ambitioner. Vi är galet taggade – för det är nog nu som skillnaden på mäklare och mäklare verkligen kommer att visa sig.

"Framgång är summan av små ansträngningar, upprepade day-in och day-out." - Robert Collier

Pontuz Löfgrens namnsignatur