Bloggen

Hönan eller ägget?

Skrevs den 21 januari 2015

Många företag sätter upp mål och plockar sedan ihop de verktyg de tror behövs för att nå de uppsatta målen. Vi gör lite tvärtom; vi har först sett till att vi har en komplett verktygslåda, därefter bestämmer vi hur vår målbild ska se ut.

Det verktyg som behövdes för att vår verktygslåda skulle bli komplett heter Ulrika Melin Wahlin. Ulrika är en av de pusselbitar jag viskade om före jul. Med ambitionen att vara outstanding på att marknadsföra våra kunders bostäder och vårt eget varumärke hälsar vi Ulrika välkommen till oss. Jag anser att hon är en av Kalmars absolut bästa reklamare, och det gör att vi inom företaget kan plocka fram snabba, distinkta och träffsäkra annonser och kampanjer på nolltid.

Jag vågar nog påstå att vi är unika i mäklarbranschen om att ha en egen ”reklambyrå” på kontoret. Med Ulrikas träffsäkra rader, underfundiga kommunikation och förmåga till tydliga budskap har nu våra kunder ännu ett verktyg som är bland det bästa man kan få. Dessutom är vi även fortsättningsvis uppbackad av Alarmstreet för våra strategier. Välkommen Ulrika – det här känns riktigt bra!

I veckan som gick fick ni följa Henric och hans arbete. Ni som gjort det vet att vi haft en intensiv vecka då vi lottat ut en bil till en av våra kunder, och vi har dessutom haft en lite smyginvigning av vårt tillbyggda kontor. Den nya delen är till för våra kunder och för att vi som mäklare ska vara på topp i alla kundmöten. De nya kvadratmetrarna innehåller en föreläsningssal för 50 personer där vi nu kommer hålla föreläsningar, utbildningar och andra trevliga och matnyttiga aktiviteter för våra kunder. Dessutom har vi fått nya ytor för vår personal och deras välbefinnande. Gladare mäklare ger nöjdare kunder.

Och på tal om glada mäklare så är vi på vår kickoff när du läser detta. Den här gången är vi i Dubai där föreläsningar varvas med utbildningar och studiebesök. Det är nu vi sätter ramarna för 2015 och slipar på de detaljer som är skillnaden som gör skillnaden i vårt yrke. Dubai – en ökenstad som inte var mycket större än Kalmar för 15 år sedan och som nu är en världsmetropol. Kanske var det dit han stack, den där kinesen som skulle göra Kalmar till Europas mittpunkt? Vi kommer i alla fall att studera staden Dubai lite närmare i några dagar.

Som vanligt så följer ni vår kickoff mer eller mindre live på Facebook och Instagram, där det blir mer aktivitet än vanligt under veckan.

Till sist vill jag bara önska er alla en riktigt skön vecka och förmedla den intellektuella författaren Ralph Charells kloka ord: ”Ingen överträffar sina vildaste förväntningar om han eller hon inte börjar med en hop vilda förväntningar”. (“Nobody succeeds beyond his or her wildest expectations unless he or she begins with some wild expectations”.)

Allt gott/Pontuz

Hönan eller ägget?s namnsignatur