Bloggen

Hur är en bra chef?

Skrevs den 18 maj 2010

Vad är en bra chef? Eller, i det här fallet, vad är en dålig chef? Sajten E24.se har gjort en sammanställning. Dags att göra testet:

1. Anser sig din chef alltid ha stenkoll på läget? Då är sannolikheten stor att människor känner sig övervakade och inte får arbetsro och möjlighet att ta egna initiativ. En bra chef litar på sina anställda.
- Stenkoll och ger dessutom medarbetarna arbetsro. Litar på mina anställda till 100 procent. Känns som jag är helrätt här
2. Om alla nyheter som presenteras är bra nyheter undanhåller troligtvis han eller hon dåliga nyheter. Det är viktigt att alla vet vad som är dåligt för att kunna förbättra situationen. Är det dessutom förändringar på gång vill alla känna att de vet vad som händer.
- Som tur är så är det sällan eller aldrig dåliga nyheter hos oss. Högt i tak gör att vi tillsammans försöker diskutera det som kan bli bättre. Jag är med - absolut
3. Håller alla alltid med det som chefen säger finns det två alternativ; antingen att de alltid anser att han eller hon har rätt, eller att de inte vågar säga ifrån. Oftast är sanningen den sistnämnda.
- Hoppas på det första. Vet inte vad mina medarbetare skulle vara rädda för. Arg blir jag sällan men besviken blir jag när anställda inte talar direkt till mig om de har en annan åsikt. Inget toppbetyg men klart godkänt
4. Chefen är så mycket på resande fot att han aldrig är tillgänglig.
- Har ju en del uppdrag i Stockholm och ibland på Mallorca så visst reser såväl jag som Mattias en del. Här kan det nog bli bättre - attans, den här sänkte lite.
5. Det är inget fel med att kritisera medarbetare, men inte inför andra. Kritik skall framföras enskilt.
- Här diskuterar vi nog både enskilt och i grupp OM det skulle vara något - vilket det ytterst sällan är. Vi är ett lag o behandlar därför mycket i grupp. E24 har delvis fel här... tror jag.
6. En chef som inte tar något som helst personligt intresse i sina anställda är ingen bra chef.
- Jag tror alla hos oss bryr sig om varandra - även chefen. Klockrent här.

Jaha ja. Lätt som en plätt - om jag får säga det själv. Undrar vad medarbetarna tycker? Det är en sak hur man vill vara och kanske en annan hur man uppfattas. Får se om någon reagerar och kör en egen blogg här på sidan.

Nu till något helt annat. För några år sedan skulle jag och Mattias köra Vasaloppet. Av olika anledningar blev träningsdosen något skral - typ 2,5 mil (Vasaloppet är 9 mil). Mattias fick tyvärr lämna återbud några veckor före loppet. Tråkigt att åka själv - och det var många tråkningar innan dess. Mattias berättade gärna hur han skulle tända en brasa, ligga i soffan under en filt, dricka kaffe och ha långfrukost. (Han hann äta mer än så när jag efter cirka 10,5 timmar väl kom i mål.)
Nu är det dags för revansch för tråkningarna. På lördag, mina vänner, ska Mattias och Hence (Boxer-Robert) springa Göteborgsvarvet. Hence springer mellan tio och femton kilometer minst två dagar i veckan och har hållit på så ett tag. Mattias sprang vilse i söndags och kom på så sätt upp i cirka 15 km... och rundorna innan dess är sparsamma.
Jag vill absolut inte sätta någon press på grabbarna MEN jag kan uppmana alla som vill följa loppet, få kilometertider och kolla sluttiden på dessa 21 km att smsa GV mellanslag + startnumret (Mattias har 47103 och Hence 51510) till 72700.
Jag vet inte vad ni har tänkt att göra på lördag men jag tror det blir lite familjemys hos oss: grillning och något glas vin. Starten går vid 15-hugget, av både grillen och Göteborgsvarvet.


Jag kollade när Helsingborg fick stryk av FF igår. Var lite sen till Fredriksskans och på väg upp på läktaren köpte jag en kopp kaffe. Jag hörde domaren blåsa igång matchen när jag var i gången upp, då alla plötsligt började vråla. Jag kom 10 sekunder efter avspark och missade kvällens enda mål - som kom efter sex sekunder!

För alla kring Kalmar - på torsdag kör vi åtta sidor "dörr till dörr". Kommer med Kalmarposten och läggs givetvis ut både här på hemsidan och på Facebook


Ha en skön vecka/Pontuz

s namnsignatur