Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

pontuz.lofgren[email protected]

Husvisning nya helgnöjet?

2011-05-08

I gårdagens Barometern, ni vet tidningen som på fullaste allvar säger sig ha de ledande mäklarna som annonsörer, skrivs det om ”Husvisning – Nya helgnöjet”

Klicka för att läsa reportaget här

Här går en pressansvarig person ut och berättar hur folk i allmänhet besöker andra människors hem "som nöje" eller för att få inspiration. Mäklarföretaget i fråga tycker tydligen detta dessutom är ok, vilket många kedjor gör.

Varför väljer vi då att inte ha öppna visningar hos oss? Jo - just precis på grund av det som står i artikeln. Jag tror inte att bostadsägare i allmänhet vill ha in drösvis med okända människor i sina hem - människor som inte är ett dugg intresserade av att köpa bostaden i fråga. Vi har istället valt en linje där vi tar några familjer åt gången och vi har i de allra flesta fallen också försäkrat oss om att de som besöker våra visningar har kännedom om bostadens läge (vilket är lite svårt att ändra på), läst vår presentation och har klart med banken. Om inte spekulanten har klart med de här kriterierna är de just bara nöjesfluktare.

Detta är givetvis också en av orsakerna till att vi får högre priser för våra bostäder. Vårt kundunderlag är bättre bearbetat från början och våra mäklare kan ge bättre service till de som besöker visningen. Nog om detta - ni fattar budskapet.

Sugna på några av Sveriges dyraste bostäder? Då är det tydligen till Gotland ni ska bege er. Stafva Gård (120 miljoner) har jag faktiskt besökt för några år sedan. Hyfsat ställe...Klicka här o kolla länken

Annars då? Jo, min gräsänklingsvecka är över. Lätt som en plätt. Barnen verkade dock rätt glada över att mamma kommit hem... och jag med.

På kontoret har vi nog haft en av de tuffare veckorna i år. Det händer oerhört mycket, precis som alla år, när våren verkligen kommit. Den som söker hus har sitt livs chans nu. Hittar man inte drömbostaden nu så blir det nog svårt att finna den - utbudet är väldigt generöst.

Lite statistik kom i veckan. Inga överraskningar. Marknadsledande i Kalmar, snudd på det på södra Öland (trots att vi inte ens har kontor där), och jag tror att avståndet till de andra kommer öka under året då vi har en riktig framgångsvåg bland det utbud som presenteras.

Helgen är här och igår var det danstävlig för största dottern på schemat. För egen del är det Fristadsbrallorna på och dags att försöka få ordning på trädgården och allt som hör därtill. Idag visar jag hus igen och på kvällen är det dags att damma av Boxer-Robert och få upp honom på en cykelsadel igen. Med vår sista runda i åtanke så kommer han nog sitta på en kudde o cykla... fem veckor kvar till Vättern Runt, Hence - fem veckor!

 

Imorgon börjar en ny orörd vecka