Bloggen

I Drottningens tjänst…

Skrevs den 13 mars 2011

Landade i Stockholm fredag morgon. Det var dags för mitt första officiella möte på Danska ambassaden och senare på kvällen middag med ambassadören i Residenset. Det kändes som en väldigt förnämlig veckoavslutning. Eller vad sägs om detta:

Fredag morgon började med incheckning på anrika Grand Hôtel vid Nybroviken och Slottet. Hotellet byggdes 1874 av fransmannen Régis Cadier och har sedan dess varit ett välkänt landmärke i Stockholm. Byggnaden och fasaden är pampiga, men framför allt är det inredningen och de vackra lokalerna som är kännetecknande för hotellet. Samt självklart alla de stora personligheter, kända och okända, som har besökt hotellet genom åren. Här har det varit celebert besök från Greta Garbo till Michael Jackson... Ja, och så jag och Lena då förstås.

Efter en fantastisk hotellfrukost påbörjades mötet på den närliggande ambassaden, som lämpligt nog ligger i Danska huset. En imponerande byggnad från 1722, alldeles vid Kungsträdgården.

Charmerande gentlemän i dryga sextiofemårsåldern mottog denna nyinvigda yngling till Konsul från Kalmar med öppna armar. Många manschettknappar och hårvatten var det kring bordet. Det är fint att vara konsul.

När det interna konsulmötet var över äntrade den danska ambassadören rummet. En vacker kvinna vid namn Kirsten Malling Biering satte sig ner, förklarade mötets innebörd - och dessa högt uppsatta Konsuler, samtliga med mycket framstående positioner i samhället, blev som sidbenskammade skolpojkar. Kirsten hade en imponerande auktoritet och en fantastisk aura. Gillar det.

Efter avslutat möte var det hem till hotellet för att ta fram smokingen inför stundande middag i ambassadörens hem. Mycket trevligt.

Så nu har jag testat statsmannalivet också. Jättekul, men det bästa med en sådan här resa är ändå att komma hem, dra på jeansen och krama barnen. Förmånen är att få se den ena världen och leva i den andra.

En liten jobbgrej - från mitt riktiga jobb: Jag var på kundbesök och fick frågan om vår marknadsandel på Stensö och Kalmarsundsparken, S:t Johannes församling. Det gällde dyrare hus så vi hade kört fram statistiken för de två senaste årens försäljningar över fyra miljoner. Rätt skön känsla att visa kunden att det sålts 21 fastigheter - och vi hade sålt 20 av dessa.

Sugna på en annorlunda hemsida med komiskt inslag med exklusiva bostäder? Kika då här: http://www.realestalker.blogspot.com/

Söndag och dags för jobbardag. Visar några hus varav två av dem bjuder på fantastiska utblickar. Från det ena husets vardagsrum ser man Grimskär och slottet vid Kalmarsund. Från det andra husets vardagsrum ser vi ut mot Västra sjön och bort mot Öland. Stort!

... och nu kommer våren.

All the best

 

 

I Drottningens tjänst…s namnsignatur