Bloggen

I en annan del av världen

Skrevs den 26 mars 2013

Ett av våra absolut viktigaste uppdrag är vårt barnhem i Arusha, Tanzania, som vi tog under våra vingar i höstas. Föreståndare för barnhemmet är Marie-Louise Andersson och hennes man Morgan. Med de bidrag vi lämnar så får vi i princip ett helt barnhem att fungera tillfredsställande med deras hjälp. Hela tiden får vi löpande rapporter från barnhemmet och de tolv flickor som finns där.

Flickorna kommer från olika livsöden som vart och ett av dem är en tragedi i sig. Här på barnhemmet tas de om hand av Marie-Louise och Morgan. Framför allt får de möjlighet till studier, vilket är en förutsättning för att en flicka i de här regionerna skall få ett drägligt liv. Dessutom jobbar Marie-Louise och Morgan ute i byarna med allt från att bygga vattentankar och undervisa om odling till att bygga hygienanläggningar.


Att följa flickorna gör oss ödmjuka inför livet, och varje gång vi hör om deras utveckling blir det varmt i hjärtat. För de relativt små summor som krävs kan vi skapa en bättre framtid för tolv flickor som annars hade haft en allt annat än ljus framtid. Vi kommer att återkomma med rapporter från Arusha med jämna mellanrum - såväl här på bloggen som på vår Facebooksida, där ni även kan se fler bilder från barnhemmet.

 


Klivet från Arusha är gigantiskt till den värld som är vår vardag. Och trots att vi tydligen upplever den kallaste mars på femtio år så försöker vi sprida lite glädje även här i Kalmar. I lördags överraskade vi hundratals Kalmarfamiljer med frukost under parollen "Roomservice - som vi ser det". Responsen har varit fantastisk. Vi passade på att utlysa en tävling på vår Instagramsida, och det ena fantastiska bidraget efter det andra taggas #pontuzlofgrenab. Du följer väl oss på Instagram, @pontuzlofgrenab, och på Facebook?


För egen del så tar jag mig till våren över påsk och i början av nästa vecka. För visst passade det alldeles utmärkt att vår Mallorcamäklare kallade på mig just nu, då många familjer från regionen ska titta på boende?

Önskar alla en riktigt skön påsk - och jag lovar att ta våren med mig hem från Mallorca!

 

//Pontuz

I en annan del av världens namnsignatur