Bloggen

I min vildaste fantasi…

Skrevs den 12 april 2022

​I förra veckans blogginlägg skrev jag att jag inte i min vildaste fantasi vågade hoppas att vi från Kalmar återigen skulle kunna störa storstadsjättarnas dominans på mäklarbranschens egen Oscarsgala Guldhemmet, som arrangeras av Hemnet varje år. Med två vinster och ytterligare en finalplats av sju möjliga förra året borde en repris vara i princip omöjlig för ett oberoende företag på en liten ort som Kalmar – det finns trots allt över 7 500 fastighetsmäklare i Sverige och cirka 2 500 företag för juryn att välja mellan. Men återigen överraskade vi Mäklarsverige genom att ännu en gång gå till final i tre kategorier (det är tre nominerade i varje). Selma är i final i kategorin Årets Toppmäklare, Kim i kategorin Årets Stjärnskott och jag själv i kategorin Årets Mäklarpersonlighet.

Jag är så stolt och det är så svårt att förklara hur stort det här är i vår bransch. Med stolthet och mycket ödmjukhet har vi låtit detta smälta in under veckan som gick. Vi jobbar hårdare än de flesta och presterar resultat som få mäklarföretag i Sverige är kapabla till. Gratulationer och intervjuer har haglat in från hela landet och verkligen värmt våra hjärtan, och responsen från er som följer oss i sociala medier har varit enorm – stort tack!

Nomineringarna är ännu ett bevis på att vi gör rätt saker, att vi gör bra saker och att det i sin tur ger oss nöjda kunder och nationell uppmärksamhet. Och på tal om våra kunder så informerar vi dem alltid om att vi lägger en del av provisionen från varje affär på olika välgörenhetsprojekt, vilket gör dem delaktiga i något större. Det blir ungefär 500 000 kronor varje år och normalt går dessa pengar till största del till den fond vi skapat för barn och ungdomar i ekonomisk utsatthet i Kalmar.

Just nu öronmärker vi dock pengar till Ukraina, för att bidra till ett tryggt samhälle där alla ska ha rätt att leva i fred. Tillsammans med våra kunder skänker vi på Pontuz Löfgren AB därför 50 000 kr till UNHCRs livräddande arbete i Ukraina. Alla bidrag dit dubblades dessutom av Akelius Foundation fram till den 31 mars, vilket innebär att 100 000 kronor kom fram till behövande. Stort tack till er alla!

Nu kommer en ny vecka med nya spännande utmaningar. Den här gången ligger utmaningen hos de duktiga Unga Företagare (UF) som ska göra upp om titeln som Årets säljare i Kalmar län och sedermera få vara med i Sverigefinalen – jag har äran att vara ordförande i en namnkunnig jury som ska få lyssna på alla duktiga ungdomar och sedan också utse en vinnare.

Jag vill också passa på att önska er alla en Glad Påsk! Vi hoppar på kvastarna men ställer in GPS:en på Mallorca i stället för Blåkulla den här gången.

Pontuz Löfgrens namnsignatur