Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]uzlofgren.se

Ingen vanlig baksmälla

2012-06-26

Uuh, vilken baksmälla efter midsommar. Ja, träningsvärksmässigt alltså. Midsommar är inte vad midsommar har varit. Ett glas vitt i helgen blev skörden av alkohol. Så det är mer muskelärt som jag är bakis idag (måndag). 14 mil ena dagen (i ösregn och 13 grader största delen av turen), vilodag och sedan ”brickpass” vilket innebar 8 mil cykel och direkt 12 km löpning på det. Det är nog därför som dagens återställare i form av lätt styrketräning och stretch var gudomlig medicin. Men ni behöver inte vara oroliga, jag hann med både sillunch, grillning och midsommartradition med dragspel och dans på Boholmarnas festplats.

Jag har en del kompisar som tycker att jag går lite väl "all in" med träningen. Själv tror jag att det är ett minimum om jag ska klara Ironman om sju veckor. Men jag kan lugna mina vänner med att jag nog aldrig har mått bättre, haft mer tid och ork för lek med barnen och dessutom hunnit med väldigt mycket mer på jobbet. Sedan får väl resultatet av Ironman visa om detta var tillräckligt med träning. Men det viktigaste för mig är balansen i livet.
Vad gäller träningen var mitt utgångsläge "sådär" för ett fulldistans-triathlon. Jag var ju liksom mer byggd som Baloo än som Mowgli om jag säger så. Nu är det dock 17 kilo mindre Baloo och lite mer muskelärt än på Mowgli. Men jag måste tänka på allt: mat, dryck, sömn, träning, vila, funktionell anatomi etc. Inget får lämnas åt slumpen.
För att hålla fokus på jobbet läggs passen tidiga morgnar (oftast klockan sex), på lunchen eller på den lediga helgdagen. Jag lägger ändå lika mycket tid på jobbet och är dessutom mer fokuserad och disciplinerad. Och de två bitarna styrs efter barnen, som kommer i första hand. Livets pussel läggs...
Två veckor kvar nu innan det är dags för två veckors semester. Jag inleder semestern i huset på Mallorca och sedan blir det lite strödda veckor i Svedala. Som vanligt innan det är dags för semester så skall siffrorna sättas. I år ligger vi riktigt bra till och som jag sa i början på månaden så kommer detta bli en ny rekordmånad. Jag har ett gäng som övertygar! Riktigt kul.

Jag har fått en del frågor sedan underbara Jessica Bergsjö nämnde mig i sin radiokrönika. "Är det sant att man forskar på Pontuz Löfgrens hjärna?" Nej, man forskar inte på min hjärna. Men det finns säkert en del som tycker att man borde göra det ...
Så här är det: För några år sedan var jag med i en undersökning där man jämförde de främsta inom olika genrer. Av någon anledning fanns jag med där. Man fann då att ettorna, oavsett bransch, hade mer gemensamt med varandra (oavsett bransch) än ettorna hade med tvåorna inom samma bransch. Slutsatsen skulle då vara att det handlar om vilja och inställning till det man håller på med för att nå framgång. Jag kan inte tala för de andra men för egen del kan jag bara säga att jag älskar mitt yrke - och när man gör något man älskar så gör man det ofta med passion och då blir det bra. Lätt som en plätt. Lyssna på Jessica här: Radiokrönika  

Regnet öser ner och slår mot rutorna, det tjuter runt knutarna på min lilla ö, ljusen brinner på bordet och jag har faktiskt tänt en brasa - och det är den 25 juni.

Take care/Pontuz