Bloggen

Inspiration finns i vardagen

Skrevs den 26 oktober 2010

Att skapa och göra bra grejer kan ibland ge viss ångest. Vi har valt att stå utanför mäklarkedjor och har på så sätt också avstått från möjligheten att ha en marknadsavdelning som spottar fram den ena idén efter den andra. Fördelen med vårt val är att vi kan anpassa vårt sätt att marknadsföra oss till vår lokala marknad, och det verkar ha funkat bra.

Nu var det inte det jag ville åt utan själva skapandet. Vi har förmånen att ha fantastiskt folk runt omkring oss. Kolla till exempel vårt bostadsmagasin, som duktiga Alarmstreet producerar! Kommande nummer har Daniel Craig (James Bond) som förstasida och i en intervju i tidningen. I förra numret var det Maria Montazami och det har hela tiden varit stekheta namn som dragplåster. Inne i tidningen är det alltid hög klass på reportage och intervjuer. Det ställer höga krav på framtida magasin - krav som hela tiden ökar.

Samma sak gäller vårt sätt att annonsera alla bostäder. Här har vi skruvat och grejat i många år. Andra mäklarbyråer kopierar oss medan vi tar nästa steg, andra byråer kopierar igen och vi tar ytterligare steg. Det är bra för marknaden men jobbigt för oss som måste sitta på kammaren i Kalmar och hitta på saker - samtidigt som vi ska sälja mer än alla andra, leda företaget, coacha personalen, sköta kundvården och så vidare. Tur vi älskar vårt jobb.

Dessutom ska uppdatera våra bloggar så ni kan se vad vi gör, hur jag tänker, vilka vi är. Facebook ska uppdateras. Event ska genomföras o utvecklas. Nya tjänster ska skapas i mäklartjänsten. Hemsidan ska vara i framkant. Visningarna ska spetsas. Vår CRM-grupp (kundvårdsgrupp) ska utvecklas. Analyser ska göras.

Så här håller det på hela veckorna och vi tycker det är underbart. Det enda vi inte gör är att ta efter våra kollegor - det skulle ju innebära att vi går bakåt istället för framåt och det är inte speciellt kreativt.

Inspirationen finner vi i vardagen. Fantastiska medarbetare som ger energi, kunder som vi kan utvärdera vårt arbete tillsammans med, externa coacher som får oss att tänka i nya banor utan begränsningar. Så den kanske viktigaste inspirationskällan för mig och Mattias är nog en stimulerande vardag.

Det var lite tankar en måndagskväll - då bloggångesten just släppt

Må gott/Pontuz

Inspiration finns i vardagens namnsignatur