Bloggen

​Inspirerande materia och ljumma höstkvällar

Skrevs den 25 oktober 2022

Höstlovsveckan närmar sig och jag känner verkligen att jag behöver lite lov från just hösten – så jag kommer att ta ett höstlov på mitt eget sätt. Med döttrarna utspridda lite överallt och med mor och far 15 mil från Kalmar blir det till att byta ut de stora gula löven som faller genomblöta på den kalla marken i en mörktyngd hembygd. Jag beger mig i mitten på veckan mot Mallorca för att träffa Junie, som bor och jobbar permanent på ön numera.


Linnie, som pluggar på universitetet i Göteborg, ansluter och har med sig min mor och far i bagaget. Och lite senare i veckan kommer Eliz och Fidelie inflygande efter att de har avslutat veckan här hemma. Vi byter med andra ord det mörka och ruggiga Kalmar mot Junies höstvackra Mallorca där det fortfarande är 26-27 grader på dagarna, ljumma kvällar och varmt i vinden.

Jag ser fram mot långa cykelturer med min norska följeslagare, som jag i mars ska kampera med i Sydafrika och Cap Epic. Mallorcaborna trampar just nu vindruvor så det sprutar om det efter årets skörd, så jag hoppas på några besök på mysiga vingårdar. Jag har lovat restaurangbesök i bergen och jag vet hur underbart det kan vara att bara sitta på en uteservering i Palma och titta på folk.

Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att köra höstens första laddning av batterierna än att tillbringa en vecka på en ö jag älskar, där jag kan göra det jag älskar med dem jag älskar. Under armen har jag dessutom med mig i en packe tankenötter som ska knäckas inför 2023, och jag har insett att den typen av tankeverksamhet görs bäst i en miljö där inspiration är del av den dagliga materian.

Pontuz Löfgrens namnsignatur