Bloggen

Kan du vissla, Johan(na)?

Skrevs den 1 juli 2013

Träningen ökas nu, när sju veckor återstår innan det åter är dags för Ironman den 17 augusti. Denna vecka har det varit rätt intensivt på många fronter. Förutom en fantastisk vecka på jobbet så har jag avverkat sex kortare (cirka 90 minuter) pass förlagda till tidiga morgnar och kvällar efter jobbet. Dessutom två riktiga långpass i helgen.

Jag funderar en del på mina träningskompisar, de vid det här laget inte helt obekanta Peak-Jonas och Duracell-Johan. Johan kan springa hur långt som helst och typ vissla samtidigt. I söndags blev det knappt tre mil. Jag slutade svara på tilltal vid cirka 22 kilometer. Då tyckte Johan det blev tråkigt och ökade farten till en bit under fem minuter per kilometer. Det är för mina 95 kg rätt snabbt i det läget.
Johan pratar och gestikulerar. Jag flåsar och grinar illa. Jag funderar på vad hans mamma Eva och pappa Tom gav pojken för uppväxt. Hade "lillbatteriet" flera kilometer till vattenhålet? Sprang han barfota flera timmar varje dag för att komma till skolan? Det vore i och för sig lite förvånande eftersom han växte upp i Stockholm... Hm.
Samma visa med Peak-Jonas, men då pratar vi cykel. Vi cyklade 13-14 mil i fredags efter att ha simmat en timme. "Jag känner mig pigg i benen", sade Jonas efter cirka fyra timmar. Jaha, du. Snittet hade legat på mellan 35 och 40 kilometer i timmen. Jag var rätt sliten efter den tuffa träningsveckan. Och stackars Jonas som växte upp i Varberg. Han fick förmodligen inte sin första cykel av pappa Bill och mamma AnnChristin förrän han fyllde 25. Nu ska han ta igen allt cyklande - och det riktigt snabbt. Tillsammans med mig.
Det blir tungt att rå på de här två herrarna i augusti.

Nu är det i alla fall dags för lite ledigt. Jag gör min Ryanairdebut för att ta mig till mitt älskade Mallorca. Jag är inte speciellt orolig, även om det verkar som om de här piloterna får flygcertifikat innan de fått rakapparat. Det ska bli kul att se vilka jag möter på planet. Kanske några Miljöpartister från Kalmar?

Inleder första semesterdagen med SnickarMicke och Tri4Fun-Malin på Ekö klockan 06.00 för ett simpass. Vi fick en kall (8 grader i luften) men underbar morgon. Tänk vilken vändning mitt liv har tagit!


Önskar alla en skön julivecka - hasta luego

s namnsignatur