Bloggen

Kaos eller mys?

Skrevs den 29 oktober 2013

Den första höststormen sliter och drar i mitt hus ute på min lilla ö denna måndagskväll. Mysigt eller skrämmande? Ja, mest mysigt så länge inget allvarligt händer. Jag känner bara lite ångest över att båten fortfarande inte tagits ur havet… I alla fall än så länge – det kanske löser sig självt i natt. För några år sedan slet sig både båt och fem meter trädgårdsplank. Båten lokaliserades, men värre var det med planket. Det fungerar förmodligen som polsk flytbrygga idag.

Vi är väl många som har minnen från när stormen Gudrun for förbi. Mina föräldrar huserar mitt ute i skogen utanför Vetlanda. Min far gick och la sig i godan ro denna "dan före Gudrundagen". Han tyckte att det friskade i rejält på kvällen, men det här är inte killen som oroar sig i första taget.
På äldre mäns vis gick han sedan upp i ottan för att gå på toaletten och tittade ut över gårdsplanen ner mot ladugården. Han kände inte igen bilden riktigt, men gick och lade sig igen - för att sedan komma på var det var som saknades. Bakom ladugården brukar det stå några hektar nästan hundraårig skog. Det gjorde det inte denna morgon. Det var liksom en ny tavla uppmålad på gården. En tavla med färre detaljer. Tusentals träd var nu ett plockepinn, modell större. Det vi upplever ikväll är bara en dyning i jämförelse.
Som tur är stormar det inte speciellt mycket för övrigt i livet. Och ännu lugnare blir det i slutet på veckan, då jag tar med mig sötaste döttrarna till Mallorca i några dagar. Vi ska ner och mysa, se något vi inte tidigare upplevt på ön och bara vara. Det här är en årstid jag kan rekommendera på Mallorca. Svensk sommarvärme, varmt i vattnet, minimalt med turister och vackra landskap. Men det viktigaste av allt är tiden med barnen, att få nya upplevelser tillsammans. Och kanske är det just den på den här resan vi hittar vårt nya smultronställe, att lägga till på det långa strå av smultron som Mallorca innebär.
Vi går in i november - denna månad som enligt mig saknar allt. Den är ungefär lika kul som februari. Jag försöker fokusera på det som är bra - till exempel att vi har mycket folk på våra visningar och stormar vidare mot ännu ett riktigt bra år. De som lägger ut sina bostäder till försäljning nu har ett guldläge. Låga räntor, många spekulanter på visningarna och ett litet utbud skapar ett större intresse. Dessutom bli det ett stort utrymme i media då det inte är lika många andra att konkurrera med om utrymmet.
November innebär också en del utbildningar, och det gillar jag. Är just hemkommen från ett par dagar i Stockholm och en kurs som den här gången handlade om förkovring gällande kommersiella fastighetsbolag. Duktiga föreläsare från KTH inspirerar mig att fördjupa mig ytterligare och på en högre nivå. Det finns alltid ny kunskap att hämta hem.

Nähä - dags att runda av. Önskar alla en skön vecka!

Kaos eller mys?s namnsignatur