Bloggen

​Karriär #2

Skrevs den 18 april 2022

Jag har kanske tio bra år kvar innan jag förhoppningsvis inser att andra springer fortarare än jag och är mer öppna och snabbfotade in i det framtida mäklandet. Som tur är har jag har den insikten och jag vet att jag kommer att ge dem som tar över efter mig en bra plattform i form av kunskap och mentorskap för att driva företaget vidare.

Men, som sagt – det är långt kvar. Är det kanske här jag hamnar efter att mäklarkarriären är över i Kalmar? Här är alltså Mallorca, där jag befinner mig just nu. Jag har svårt att tänka mig att någon annan plats (förutom Kalmar) skulle få mig att må så här bra. Just idag har vi haft 25 grader och strålande sol. Jag har ätit frukost utomhus i mitten av april, plockat apelsinerna till morgonjuicen direkt från mina egna apelsinträd, åkt fem minuter med bilen för att komma till en av Mallorcas topp tio-stränder där jag ätit lunch på en liten taverna som samma herrar har drivit sedan Francos tid (eller åtminstone sedan jag kom hit första gången) och jag kan ta racercykeln ut på några av Europas vackraste vägar.

Min uppräkning kan fortsätta en bra stund till. Det här är mina känslor och mina reflektioner. Jag har också förmånen att ha några av mina bästa vänner några hundra meter härifrån och jag är på en plats som mina barn älskar och förhoppningsvis besöker ofta och gärna i framtiden. Jag tror att jag har hittat min plats för i första hand ”karriär nummer två”. För visst är det så att många av oss inte är klara bara för att vi har passerat 60 med några år? Om den medicinska utvecklingen fortsätter så kommer de flesta av oss att få blåsa ut hundra ljus på tårtan.

Med det i åtanke kanske man är riktigt pigg fram till 80 – ska man då gå helt overksam under åren mellan 60 och 80? Nää, det kommer jag aldrig att palla med. Då ska jag göra karriär nummer två och gärna här. Dessutom tror jag faktiskt att jag redan vet vad… men det är en annan historia. Vilken är din karriär nummer två?

Pontuz Löfgrens namnsignatur