Bloggen

Kasta första stenen​

Skrevs den 8 december 2020

Aj aj aj – jag har syndat. Åtminstone enligt en del personer som vill ta på sig glorian och peka finger mot mig. Orsaken är två bilder som jag lade ut på min Instastory förra veckan och som fick en del kraxande korpar att gå i taket – kanske av ren och skär elakhet eller möjligen bara av okunskap.

Vad föreställde då bilderna? Jo, den ena var när jag och mina tre döttrar genomförde ett av våra träningspass på gymmet. För inte kan man väl gå och träna när det är corona? Jodå, det kan man. Gymmen är i stort sett folktomma just nu och om man dessutom går på lite udda tider – till exempel tidigt en söndagsmorgon – är man i princip ensam där.

Precis så var det i vårt fall. Alla maskiner desinficeras dessutom mellan varje utövare och det finns gott om restriktioner. Vi tränar på Malkars där de är otroligt noggranna, så jag vill nog påstå att jag är betydligt säkrare här än vad jag är på ett vanligt köpcentrum – där de som dömer mig brukar vara.

Den andra bilden är från Mallorca där jag och Eliz var i fem dagar – inte kan man väl åka utomlands? Jodå – även det kan man göra. Stenhårda restriktioner på folktomma flygplatser och tämligen tomma plan gör att du knappt möter en människa. Det är dessutom krav på ansiktsmask och handsprit vart du än går. När jag därtill jobbar på distans från mitt eget hus vill jag påstå att jag är säkrare på Mallorca (som har klarat sig väldigt bra) än på många ställen här i Sverige.

Summan av detta är att jag tror att jag håller mig friskare om jag får träna, umgås med min familj och får några timmars mer ljus på en dag. Samtidigt vill jag nog hävda att risken är betydligt mindre att jag sprider smitta än om jag skulle röra mig bland folk här i Kalmar.

Men om vi nu släpper detta för en liten stund så är jag mitt uppe i en otroligt spännande vecka. I två dagar har jag samlat ihop några av Sveriges främsta entreprenörer och digitala tänkare som ska hjälpa mig att forma framtidens mäkleri. Vad vill du som kund eller blivande kund ha i mäklartjänsten? Hur och var ska vi nå ut med marknadsföring? Hur bygger vi varumärket vidare? Vilka krav kan vi ställa på de som jobbar på företaget?

Jag älskar sånt här! Att aldrig nöja sig utan att alltid vilja bli lite bättre, få än nöjdare kunder och att vi hela tiden söker svar på frågan varför vi vill göra vårt arbete lite bättre än andra. Framtiden vill jag inte vänta på…den får komma ikapp mig!

Pontuz Löfgrens namnsignatur