Bloggen

​Kickoffer, mässor och galor

Skrevs den 31 augusti 2021

Hösten har officiellt startat i och med vår årliga höstkickoff. Semestrarna är över sedan ett par veckor och i skrivande stund har vi precis avslutat några fantastiska dagar tillsammans. Lärandet har vi med oss i våra dagliga rutiner så de här dagarna har mer handlat om att stärka teamet ytterligare och få tid tillsammans för att diskutera de mer övergripande målen och den gemensamma vision vi har för att skapa ett mäkleri som tilltalar de som behöver oss.

När tjugo personer bor under samma tak i tre dygn kan det i många fall säkert innebära en del bekymmer. Men om jag ska sammanfatta dagarna med det här gänget så är det nog den mest fantastiska sammansättning jag kan tänka mig. Så mycket skratt och så många roliga stunder vi har haft tillsammans. Respekten för varandra, omtanken, hjälpsamheten, samhörigheten och den hjärtliga vänskapen. Stort tack till er alla!

I söndags morse innan vi skulle avsluta de här dagarna började det plinga i telefonerna. I TV4-studion på söndagsmorgonen satt den duktiga författarinnan Annica Triberg och diskuterade sin bok om bostadsaffären. I boken Till Salu beskrivs hur en bostadsaffär går till, vad man ska tänka på och uppmärksamma. I boken citeras också en ”expertmäklare” och det är ingen minde än vår egen Selma – det är stort.

Vi rusar in i september med allt vad det innebär – inte minst alla datum att hålla reda på. Redan nu på fredag är det en välgörenhetsmatch på Guldfågeln där Kalmar FFs guldlag möter dagens upplaga och där pengarna går till Kalmar Stadsmissions viktiga arbete. Den 11 september är det så äntligen dags för vår årliga Bomässa på Stortorget som vi anordnar tillsammans med Alarmstreet – värt ett besök alla dagar i veckan.

Den 16 september åker vi sedan upp till Stockholm och Oscarsgalan för svenska fastighetsmäklare. De bästa i landet ska koras och vi är i final i två av sju kategorier (tre går till final i varje kategori) – dels tävlar vi om titeln som årets mäklarkontor i Sverige, dels är fantastiska Alexandra i final som Årets mäklarassistent i Sverige. Galet häftigt bland över 7 000 mäklare, alla mäklarkontor och alla assistenter. Det blir en spännande september.

Med det viktigaste är ju faktiskt kvar i augusti och det är att min yngsta dotter Fidelie fyller 14 år idag. Grattis, min skatt!

”Fråga dig själv om den du är idag tar dig dit där du vill vara i framtiden” (myntat av okänd)

Pontuz Löfgrens namnsignatur