Bloggen

​Konsten att beskriva (någon annans) känsla

Skrevs den 7 mars 2023

I snart 30 år har jag fått växa i symbios med mitt företag, till en början i en enkel miljö men med stark uppbackning om det skulle behövas. Den här babyn föddes och levde sitt första år i en liten lägenhet på Jutegatan 23 – fjorton kvadratmeter och inget kök. Barndomen och de lite kaxiga och provocerande första tonåren tillbringades på Larmgatan 40, medan familjebildningen och mognaden kom vid etableringen här på Västra Sjögatan.

Snart 30 år är en lång tid och det har krävts ett löpande modulerande för att anpassa oss till en marknad, en grupp och givetvis till min egen livssituation. Vi är dessutom numera två personer som formar företaget eftersom Selmas tankar och idéer också vägs in i vårt tänk och i våra gemensamt satta strategier för framtiden.

Under många år skapade jag själv all marknadsföring. Men i takt med att företaget har vuxit har jag tagit hjälp av flera duktiga reklamföretag som under olika perioder bidragit med bra tankar, bra idéer och där vi har prövat olika vägval. Jag har dock många gånger känt att det är svårt att förmedla det jag känner inombords och vill med företaget. Att beskriva en känsla för någon annan som i sin tur ska forma detta till ett budskap som går hem hos mottagagaren (bland annat du som läser detta) är väldigt komplicerat.

Vi fick fram mycket som var bra men jag kunde ibland känna att själen saknades. Så för ett par år sedan kom jag i kontakt med Oscar Wilhelmsson på Great Mindset och detta är en liten hyllning till dig, Oscar. Han har verkligen lyckats plocka upp och lyfta fram den här själen som jag nämnde. Oscar har ett tänk som är väldigt likt mitt eget när vi kommer till ledarskap, personlighetsutveckling, kommunikation och grundläggande värderingar.

Förra året visade vi upp det som vi skapat tillsammans och kallade 2.0. Och de senaste dagarna har ni kunnat se vår nya kampanjfilm, som jag tycker sammanfattar väldigt mycket av det vi står för. Oscar – med hjälp av Mirata – visar verkligen att det som vi gör i Kalmar är något annat än vad övriga branschen kan prestera. Det är många pusselbitar som är skillnaden som gör skillnaden både för hur du agerar som företag och för varje enskild affär. Hos oss har vi ett gäng fantastiska pusselbitar som skapar den bästa av målande bilder. Och Oscar är en av dessa!


Se filmen genom att klicka här


Pontuz Löfgrens namnsignatur