Bloggen

Konsten att inte somna om

Skrevs den 19 november 2012

Klockan är 06.15. Jag vet inte, men känslan är att strömmen har gått i hela området. Det är becksvart ute. Och inte nog med det, det är dessutom lördag. Min lilla femåring har kommit in under natten och en liten hand ligger i min. Det är nu allt återigen ställs på sin spets. Går jag inte upp denna morgon, precis som jag gått upp så många andra träningsmorgnar, så är sannolikheten stor att disciplinen fallerar framöver

Jag tar mig ur sängen och börjar förbereda mig för dagens 20-kilometers löprunda. Solen börjar skönjas och Peak-Jonas och Duracell-Johan möter upp på Stensö för dagens pass. Vi får en underbar start på helgen. Bra tempo och många goa skratt. När klockan är nio har jag hunnit förbi bageriet och är hemma igen, i lagom tid för att väcka mina tre prinsessor och tillsammans njuta av en långfrukost. En härlig belöning!


I veckan släpptes ytterligare 350 platser till nästa års Ironman i Kalmar. De platserna tog slut på en minut (!) sägs det. Åter kommer det mängder med mejl och telefonsamtal från kända och okända människor som vill ha goda råd och många som jag har inspirerat till att anta Ironmanutmaningen. En del är oerhört taggade, en del oerhört naiva. Jag hoppas dock att alla får en sådan underbar hälsoresa som jag har fått, och att de klarar hela resan.


Jag älskar att bli positivt överraskad av god service; när mina förväntningar överträffas. Det är så jag strävar efter att våra kunder alltid ska känna. I veckan fick jag en sådan överraskning. Och helt oväntat inträffade det på Systembolaget. Jag skulle köpa ett par flaskor vin (ja, jag dricker fortfarande ett glas vin till maten) på Bolaget vid Giraffen. Och jag blev rätt förvånad när en trevlig tjej kom fram och undrade om hon kunde hjälpa till med mitt vinval, vad jag skulle äta och när det skulle drickas. Stort tack för engagemang, service och kunskap!

Var fyra dagar på Mallorca förra veckan. Runt 20 grader, ömsom sol ömsom regn. Härliga bergscykelpass, bra mäklarmöten och sköna lediga stunder med promenader i vackra Palma.

Jag måste passa på att berömma underbara Mattias. Årets årsmöte för Mäklarsamfundet arrangerades på Ronneby Brunn i helgen och Mattias var den stora organisatören och ytterst ansvarig för evenemanget. Mattias - som både är vältalig och kan bjuda på sig själv - fick fantastiskt mycket beröm för sin insats. Årsmötet blev en succé.

Sugen på något i en marknad utöver det vanliga så klicka här:  

Sugen på något från en mäklare utöver det vanliga så klicka här;


Må gott/Pontuz

Konsten att inte somna oms namnsignatur