Bloggen

​Konsten att sälja nytt

Skrevs den 2 juni 2020

Vi lämnar en majmånad bakom oss som överträffade våra högt uppsatta försäljningsmål. Jag har förmånen att leda ett fantastiskt lag som hjälper varandra till stordåd – något som också kommer våra kunder till gagn.

Vad har vi då att förvänta oss av juni? Jo, en månad där den ena prestigeförsäljningen efter den andra avlöser varandra. Först ut nu i veckan – vilket jag hoppas att alla har uppmärksammat – är 48 fina bostadsrätter i bästa läget på Varvsholmen. Det har bara gått ett par dagar och 30 av 48 bostadsrätter i projektet är redan sålda, trots att det är två år kvar till inflyttning. Snart är det dessutom dags för säljstart för Fredriksskans och jag är övertygad om att efterfrågan är minst lika stor där, då det är något som många har väntat på.

Vi har en lång och bred erfarenhet av nyproduktion och det är fantastiskt att se de här säljprocesserna gå igång. Vårt arbete börjar ofta ett par år före säljstart, då vi är med och gör målgruppsanalysen, föreslår storlekar och utformning och sätter prisramarna. Sedan är vi med och tycker till under hela processen fram till säljstart.

I de två projekt som jag har nämnt här ovan har vi de två duktiga mäklarna Selma och Marcus som säljledare. Men den viktigaste spelaren i det här arbetet just nu är kanske ändå projektledaren Alexandra, som är spindeln i nätet och ser till att allt fungerar – och hon gör det med stor perfektion och med ett leende på läpparna.

Runt den här trojkan finns flera av oss och backar upp med sälj och assistans. Det är förtroendeuppdrag som vi är otroligt stolta över och vi lär oss fortfarande, trots att vi nu har varit med i ett 50-tal nyproduktionsprojekt.

Juni månad är också lite av ett upplopp innan första halvlek 2020 är över och vi får lite halvtidsvila innan höstsäsongen kör igång. Jag tror dock att vi kommer ha bra fart även under sommaren i år eftersom vi alla kommer att vara mindre rörliga i vårt resande jämfört med tidigare år – tid för bostadsaffärer på hemmaplan med andra ord.

Dessutom bjuder veckan på två firanden. På fredag är det Danmarks nationaldag och som dansk konsul får jag väl ta en liten Gammeldansk och några smörrebröd, och på lördag kör vi vår egen nationaldag.

I övrigt är juni månad späckad med jobb, studentfirande för äldsta dottern, skolavslutningar, diverse andra avslutningar, midsommar och sedan börjar semestrarna. Juni är intensiv men underbar och det bästa är att sedan kommer juli, som är sommarmånaden nummer ett med mycket att se fram emot. Och då ska även jag in i andra halvlek – det är dags att börja planera för 50-årskalas bland annat…

Pontuz Löfgrens namnsignatur