Bloggen

​Konsten att värdera en bostad

Skrevs den 22 september 2020

“Vad är det som höjer värdet på bostaden?” är en fråga jag får då och då. Så jag tänkte att vi kan titta närmare på detta, för att skapa en bredare förståelse för vad man behöver väga in i det mäklarbegreppet.

Något som påverkar värdet är såklart utbud och efterfrågan. Och detta styrs i sin tur av marknaden och samhällsutvecklingen, men även av människors olika preferenser. Vissa värdesätter ett lugnt område medan andra ser närhet till stadens puls som eftersträvansvärt. Några tycker att det utmanande är åtråvärt medan andra föredrar det som känns bekant. Ibland är pengar värt mer än tid och andra gånger är tiden ovärderlig.


När rätt saker lyfts fram vid rätt tidpunkt, i rätt kontext och på rätt sätt stärks upplevelsen, vilket skapar ett ökat värde. Det finns ingen manual som garanterar succé i alla lägen, men vi kan konstatera några avgörande faktorer som skapar rätt förutsättningar oavsett bransch. Bland annat är det viktigt att alltid vara ordentligt påläst inom sitt verksamhetsområde, inkännande i möten med människor och uppmärksam på omvärldens utveckling. Utsikterna att lyckas förbättras dessutom avsevärt ju mer erfarenhet man har.

Jag skulle kunna lista olika saker som har ett högt attraktionsvärde på bostadsmarknaden, men med tanke på vad jag skrev nyss är bästa tipset att låta en sakkunnig mäklare se till din bostads unika förutsättningar utifrån läget på marknaden just nu. Och självklart kan vi hjälpa dig med den värderingen – tillsammans har vi ju över 160 års samlad erfarenhet…

Nu följer en spännande vecka med heldagsutbildning/utveckling på tisdag med gurun Enhager, på torsdag har vi vårt månatliga stormöte då vi har dig som kund, vän eller samarbetspartner i fokus och sedan avslutas veckan med en tripp till Stockholm. Det blir med andra ord en vecka i högt tempo, med mycket utveckling och en avslutning på bästa sätt.

Pontuz Löfgrens namnsignatur