Bloggen

Kvällen före..

Skrevs den 15 augusti 2014

Kommer ni ihåg hur det var när man var fyra år och det var dagen före julafton? Det gör kanske varken ni eller jag men OM vi kom ihåg så tror jag att min känsla är den samma just nu. Jag har fjärilar i magen och vill verkligen att morgondagen snabbt ska vara här. Samtidigt är det med en skräckblandad förtjusning. Jag lovade i förra bloggen en sista minuten känslouppdatering

Det blir en lång dag imorgon.

Vad gör man då så här dagen innan ett Ironman? Långfrukost med min bror och norrmannen (som bor hos mig de här dagarna), lätt träning, prylfix (det blir en himla massa grejer), lunch på Stufvenäs för att få lite lugn, bike check-in då även Henric anslöt, känna på stämningen kring Expoområdet, kolla in startplatsen, lite middag nu för en stund sedan och framåt tiotiden är det sängen om gäller. Klockan ringer 04.00 imorgon.

Ställde lite frågor till mina Ironmanbröder för en stund sedan:

Jonas (debutant o storebror)- Vad är värsta som kan hända imorgon? Cykel eller knäproblem. Bägge problemen har genetisk koppling. Opraktisk sedan barnsben och dåliga knän efter vår mormor :-)

Jens (galen norrman o granne på Mallorca)- Vad är det bästa med morgondagen? Jag förväntar mig att mina nyvunna (från förra årets Ironman) Kalmarvänner utmed Bergauddsvägen har ölfest även i år och bjuder mig på något gott under sista varvet.

Henke (debutant och stjärnmäklare)- Hur kul är det att cykla på Öländska Alvaret? Ungefär lika kul som att se målarfärg torka samtidigt som du ligger och rotfyller hos tandläkaren, utan bedövning.

För egen del så ser jag mest fram mot att möta alla er kring banan imorgon. Och till mina älskade döttrar säger jag som vanligt; Pappa kommer nog inte vinna i år heller, kommer kanske inte se speciellt glad ut hela tiden men när jag passerar, och ser, er så fylls mitt hjärta med så mycket energi att jag kommer köra resterande loppet med en inre glädje som är obetalbar.

Tack alla ni för all omtanke och support inför loppet imorgon - det betyder otroligt mycket.

Ni följer oss på (kopiera länken): http://www.ironman.com/triathlon/coverage/athlete-tracker.aspx?race=kalmar&y=2014#axzz3AOowuMyC

Och ni kommer även få resultat och kommentarer på vår facebooksida

Vi hörs efter helgen

Då är det dags

Bästa hälsningar Pontuz

Kvällen före..s namnsignatur