Bloggen

​Längs minnenas allé

Skrevs den 9 augusti 2022

Jag vill börja med att tacka för alla mejl, samtal och sms som jag fick efter förra veckans 30-årsfirande som mäklare. Riktigt kul att läsa just era minnen av de affärer vi gjort tillsammans, de möten vi har haft, alla roliga händelser och alla hejarop inför framtiden.

Jag får återkomma om allt det där i den bok som jag skulle kunna skriva om de här åren – den skulle kunna innehålla rätt mycket. Dels givetvis alla affärer jag har gjort och alla dråpliga historier som ibland har kantat dem. Men också alla fantastiska människor, kända som okända, som har korsat mitt mäklarliv. Alla med olika historier, olika öden och olika karaktärer. Alla kända personer som jag fått förmånen att träffa och se hur de egentligen är i verkliga livet – många som kanske verkar arroganta och dryga i offentligheten men som jag ofta haft lättast att älska och hålla kontakten med efteråt. Alla som har hjälpt mig och de som (i alla fall har försökt) stjälpa mig. Alla små människor som har spridit lögner och alla stora människor som har funnits där i både med- och motgång. Alla strategier och kampanjer som verkligen fått genomslag i Mäklarsverige och alla de som ingen någonsin noterade.

Sedan finns ju allt det där som kallas livet och som har skett parallellt med mäkleriet under alla år. Så nog finns det underlag för både en och två böcker inser jag när jag sitter här och blir lite nostalgisk. Men det är fortfarande långt kvar. Det återstår många kapitel som ska upplevas innan de ska skrivas ner.

Jag är oerhört full av energi – det var länge sedan jag var så taggad att fortsätta utveckla vår kundupplevelse och vårt sätt att arbeta. Att forma duktiga mäklare/medarbetare och att göra det här jobbet riktigt riktigt bra även i framtiden. Vi går nu in i sista förberedelseveckan och finslipar våra planer inför den höst och vinter som kommer.

Trots att många upplever en något orolig marknad så tar jag det med ett rätt stort lugn. Jag har varit med om svängiga marknader förut – något jag ser som en stor fördel nu när de arbetssätt ska utformas som ska ge våra kunder de bästa förutsättningarna och det bästa resultatet. Det är nu vi ska se vilka som leder sina mäklarföretag för att ge kunden bästa möjliga förutsättningar och vilka som bara har fullt upp med att överleva.

Pontuz Löfgrens namnsignatur