Bloggen

Långfre…lördag

Skrevs den 8 april 2012

Påskaftons morgon. Tittar ut över ett hysteriskt Kalmarsund och förstår snabbt att mina planer för dagen får ändras markant. Vad göra med en helt ledig dag? Lena och döttrarna satte sig på planet till Mallorca igår och det känns som om det var ett bra beslut. Fick rapporter igår kväll om att de hade knappt 20 grader. Själv hade jag planerat en vecka av intensivt jobbande, med inslag av mycket träning. Just idag var det en halvdags träning inbokad med långtur på cykel eller löpning. Ett pass får det bli, men att ge sig ut känns inte aktuellt. Så vad göra mer?

Långfrukost och nyhetsläsning är avklarad. Beger mig strax till Malkars träningscenter för att köra ett löpintervallpass inomhus istället. Sedan har jag faktiskt tankar på att köra över till Öland och Ekerums Konsthall. Min vän Kjell Engman visar sin vackra glaskonst och just nu ackompanjeras han av legendariske Ronnie Wood, livsnjutaren Ernst Billgren med flera. Lunch på Öland kanske?
I eftermiddag har jag en liten tanke på att rensa upp mitt skrivbord - ett klockrent skitvädersnöje innan jag ska få en lång massage hos duktiga Anna Zerbo. För omväxlings skull tänkte jag ge min kropp lite kärlek istället för mjölksyra. Vad tror ni - känns väl som en skön dag innan kvällen med mat och vänner tar vid?
Imorgon måste i alla fall aprilvädret ge sig av för då är det dags för visningssöndag på Öland, och på måndag äntligen dags för allsvensk fotbollspremiär. Det känns faktiskt - trots vädret just nu - som om det blir en kanonhelg.
Inget blogginlägg har gett så mycket respons som det jag skrev den 10 mars, "Vart är Kalmar på väg?". Åtskilliga telefonsamtal och mejl har trillat in. Dessutom vaknade några på kommunen och ville ha ett möte för att ha det samtal jag efterlyst i 20 år. Jag svarade på mejlet och föreslog mötestid. Det är drygt tre veckor sedan - och fortfarande inget svar. Kanske inte konstigt att det tar tid att få fram planer i Kalmar när det tar tre veckor att svara på en förfrågan om en mötestid.
På tal om långa svarstider så vill vi då uppmärksamma er på att vår e-post nu fungerar tillfredställande igen. Det mejlvakuum vi hade för ett par veckor sedan är löst. Dock är alla mejl som skulle nå oss den veckan borta för alltid. Jag frågade vår IT-leverantör vart alla förlorade mejl tar vägen. Fick som svar att "de bara försvinner". Hm - vart då? Tydligen har i alla fall ni som försökte mejla den veckan fått någon form av svar från "Postmaster". Det är mycket med den däringa datan...
Ni kommer väl ihåg att anmäla er till Barncancergalan den 17 april med Anders Lundin. Ring 0480-420200 och boka din plats - och ta med dina vänner!

Till sist vill jag förstås passa på att önska alla en riktigt Glad påsk!

Långfre…lördags namnsignatur