Bloggen

Let´s Dance

Skrevs den 18 mars 2014

Så har vi avverkat en vecka med massor av härliga ungdomar; en vecka med storslagna ambitioner, drömmar och högt uppsatta mål. En vecka där segrare korats och andra måste tröstas. En vecka som för många innebar de första viktiga stegen på livets krokiga stig, där framgångar och motgångar skall hanteras. Jag hade förmånen att i onsdags vara juryordförande på årets UF (unga företagare)-gala ”Våga vara egen”. Ett hundratal unga företagare presenterade sin tankar, produkter och tjänster. Jag imponeras av deras mognad och deras ambitioner. Sådana här tillfällen fyller mig med energi eftersom deras entusiasm smittar.

Det gav också flashbacks från en tid då jag själv hade drömmar (OK, jag har mängder av drömmar fortfarande) och då det inte fanns några svårigheter (idag kallar jag det utmaningar) på vägen mot målet. När jag hör deras planer skulle jag vilja vara allas coach, ge råd och få dem att undvika minor - eller så ska jag kanske inte vara det. Det kanske är just att "våga själv" som ger styrka och föder framgång. Men vi ska finnas till hands när dessa ungdomar behöver oss - för Kalmar behöver fler företagare som vågar. Värdiga vinnare korades i alla fall och dagen avslutades med en bankett där Fanta och Coca-cola flödade...

Jag avslutade veckan tillsammans med min äldsta dotter. Danstävling i Västerås stod på programmet. 45 mil enkel resa i bilen och mycket "pappa-dottertid" där fantastiska ämnen avhandlades. Mest intressant var tydligen mina storys från den tid då jag själv klev in i tonåren. Frågorna kom som ur en kulspruta - medan svaren kom efter en snabb selektering. Dottern låg dubbelvikt av skratt, och då var historierna ändå rätt censurerade.

Lördagen var en ny dag med hundratals dansanta ungdomar. Hallen var fylld av paljetter, lösögonfransar, glitter och sprej. Men också av fokuserade dansare som körde ett par minuters imponerande discodans i maxpuls och med inslag av akrobatik. En dans som blev mer och mer spektakulär ju högre upp i klasserna vi kom.
Glädjeskrik blandas med tårar. Krossade drömmar skapar nya målbilder. En del knyter näven i fickan - andra ger upp. Agnar skiljs från vetet. Livets skola har börjat. Ingemars Stenmarks ord klingar i mina öron: "Ju mer jag tränar desto mer tur har jag". Sanna ord. Framgång är ingen slump. Talang är inte heller någon garanti. Hårt arbete och envishet är däremot något vi ska skicka med alla ungdomar - såväl unga företagare som dansare.
Vi landade i Kalmar framåt lördag kväll, överens om nya mål och överens om att vi tillsammans haft ovärderlig tid tillsammans.

Och nu är det en ny vecka. Våren är här och mäklarna har bråda dagar. Alla vill att vi kör igång deras försäljningar så fort som möjligt. Tiden från knopp till blom är förberedelsernas tid. När det grönskar vill alla finnas på marknaden. Vi löser det och vi ger våra kunder en handlingsplan som är till gagn för alla. Professionalism, tajming och noggrannhet går hand i hand för att nå ett lyckat resultat. Vi har 20 års framgångsrika erfarenheter av detta. Erfarenheter som våra kunder ska få ta del av även denna vår. En vår som kommer bli den bästa någonsin... igen.

Ha nu en riktigt skön vecka!

s namnsignatur