Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Lindansare, Carola och galaplanering

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2018-10-17

I lördags var jag på det mest fantastiska 60-årskalas du kan tänka dig. En av mina vänner började sin resa med att som tonåring köpa rostiga cyklar i sin födelseby i Småland, fraktade cyklarna till Stockholm (dit flickvännen tidigare flyttat), sålde cyklarna dyrt till 08-orna och påbörjade på så sätt en framgångssaga. Nu har han fyllt 60 och hans liv innefattar ett antal framgångsrika företag, fyra slott och mycket av det som vi andra skulle kalla för livets goda.

Födelsekalaset började redan vid elvatiden på förmiddagen och höll fram till småtimmarna. Fullt ös och ständiga överraskningar hela dagen: slottsvandring, lindansare och cirkusartister influgna från Brazil Jack i Tyskland, kameler, 80-talsikonerna Cotton Club, ungdomsidolen Juliander, 190 gäster (mer eller mindre kända svenskar), Kayo – och som ”grande finale” uppträdde ingen mindre än Carola.

Så vad var då det bestående minnet från denna helt galna dag? Jo, det som hela tiden slog mig är att min vän fortfarande är samma grabb från byn i Småland trots alla framgångar. Den kärlek som han visar sin underbara familj och sina vänner. Och den kärlek som hans vänner, arbetskamrater och familj visar honom. Jag har nog aldrig upplevt en sådan här överdådig festdag men heller aldrig så mycket oförfalskad kärlek. Tack T, för att du är du och visar oss alla andra att genuin kärlek är ett framgångsrecept i livet.

Jag upplever alltför ofta att framgångsrika (framför allt) män som blivit stora också tyvärr även blivit små ynkliga människor… Jag träffade på det så sent som förra veckan här i Kalmar. Men det är en annan historia som inte ska få förstöra den här.

På tal om värme och omtanke så är jag i skrivande stund precis på väg ut till Kalmar flygplats för att hämta Kristin Kaspersen, som är huvudpersonen på vår välgörenhetsgala måndag kväll. Jag vet inte exakt hur mycket kvällen kommer att inbringa till vår fond, som vi har skapat för ”barn och ungdomar i ekonomisk utsatthet i Kalmar” och som administreras av Stadsmissionen. Men det jag vet är att vi sålt över 400 biljetter (vilket bara det är 60 000 kronor) och att vi kommer överraska Stadsmissionen med ytterligare nästan 50 000 kronor från våra kunder, som i och med att de anlitar oss gör att vi kan skänka en peng för varje affär. Tack vare er har vi bara i år kunnat bidra med 325 000 kronor till fonden. Stort tack till alla er som hjälper oss att hjälpa!

Nu kör vi vidare med en ny vecka denna underbara höst.

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare