Bloggen

Lite från sidan

Skrevs den 24 september 2014

Jag försöker bli bättre på att stanna upp lite grann; betrakta, känna efter, njuta och fundera på nästa fas. Nästa fas i livet och nästa fas för företaget. Allt går så fort när jag ser mig själv och företaget lite från sidan. Man ser det på barnen, sägs det ju – och i mitt fall kanske även på medarbetarna.

Därför stannade jag upp en stund med äldsta dottern i helgen. Vi tog en heldag i Stockholm tillsammans, bara hon och jag – mys från arla morgon fram till sena kvällen. Att kunna släppa allt som finns runt omkring för att bara vara närvarande med en tonåring är otroligt givande för oss båda.

Jag försöker stanna upp lite grann med företaget också. Ställa mig lite vid sidan om. Se hur medarbetare har vuxit, tagit ansvar och utvecklats till fantastiska mäklare och assistenter. När jag själv är mitt i allt detta varje dag reflekterar jag inte. När jag däremot ställer mig vid sidan om undrar jag hur det kunde bli så här bra – har jag verkligen varit en del i det här skapandet? Hur tar vi det vidare? Hur kan vi fortsätta att hitta vägar till fortsatt personlig utveckling likväl som företagets utveckling? Hur ser våra framtida rekryteringar ut?

Det bubblar mycket i tankeverkstaden just nu vill jag lova, och nästa steg är faktiskt i princip klart. Nycklarna finns hos personalen. Att kunna erbjuda dem en stimulerande miljö där kreativitet och välmående står i centrum. Tillsammans har vi därför börjat skapa en mäklarmiljö som kommer bli ett unikum i Mäklarsverige – jag återkommer om detta, och jag lovar att även våra kunder kommer att älska det vi har på gång.

Samtidigt handlar det givetvis också om att verkligen visa resultat – inte bara snacka utan verkligen leverera. Leverera precis så bra vi alltid gjort. Vi hade ett rekordår förra året, där flera av oss låg i den absoluta toppen av Sveriges mäklare. I år ligger vi cirka 30 procent bättre än de siffrorna. Jag är otroligt stolt och vi är alla så sugna på att ta det vidare ett steg till – att ge våra kunder ännu mer. Den här månaden går vi mot smått otroliga sextio försäljningar, och i vår värld är det riktigt bra.

I skrivande stund är det söndag kväll. Snart ny vecka. Snart ett nytt måndagsmöte. Snart är jag mitt i ”det”. Och jag älskar det till 100 procent.

”Det finns inga genvägar till en plats värd att gå till.” – Beverly Sills

Allt gott/Pontuz

s namnsignatur