Bloggen

Lugnaste Valborg i mannaminne

Skrevs den 2 maj 2010

Valborgsmässoafton bestämde vi oss för att stänga klockan 13 för att alla skulle få slicka såren efter några riktigt tuffa veckor med många och långa dagar. Själv hade jag tänkt använda eftermiddagen åt att rensa skrivbordet i några timmar. Strax efter 17 gick jag från kontoret, och då var jag en av de första att lämna kontoret... Det är en fantastisk lojalitet och flit i det här gänget.

Jag fortsatte till gymmet för att därefter gå på Byttans sommarpremiär - tänkte mest kolla till så allt funkade eftersom jag har ett finger med i spelet där som ägare. Där var relativt lugnt men mycket folk och allt var i ordning. Jag tänkte vända tillbaka senare efter ett besök hos en god vän men det slutade med att jag sedan vände kosan hemåt. Barnen var hos farmor och farfar, hustrun på resa med väninnor så det var obehagligt och ovanligt tyst där hemma. Det blev ett glas vin och lite mat framför teven. Vid halvtio hade Löfgren somnat i soffan för att vakna kvart över sju lördag morgon. Lugnare än så kan det inte bli.

Jag inledde lördagen med två timmar i trädgården - har väl aldrig hänt tidigare. Visade tre hus under dagen och var klar vid 17-hugget. Körde sedan tur och retur till skogarna utanför Vetlanda för att hämta barnen. Hemma nu strax före midnatt. Som sagt - en lugnare Valborg än så här blir det inte...

I veckan kom den efterlängtade statistiken om hur mäklarna säljer, och vi kan sträcka på oss igen. Mer än hälften av de köpeskillingar som presenteras i Kalmar kommer från oss - över en femtioprocentig marknadsandel igen alltså. Underbart! Och även i Växjö är vi nu en av de ledande mäklarna med över tjugo procents marknadsandel på omsatta kronor. Fantastiskt skönt.

Det talas om en bank i Kalmar som inte lånar ut pengar till kunder som ska byta boende om inte kunden lämnar in sin befintliga bostad hos bankens mäklare. Hur nöjd hade man varit som mäklare om man visste att de flesta av ens kunder "tvingats" anlita en? Patetiskt. Och hur lång tid tar det innan banken anmäls? Jag har haft två kunder i veckan som bytt bank för att istället anlita oss.

Den banken lär tappa fler kunder. För vilken är den största vinningen - att tjäna någon hundradel på räntan eller få en kompetent mäklare som lyckas få ut kanske några 100 000 kronor mer än en sämre mäklare. För det är just så stor skillnaden kan vara.

Nu ser jag fram emot en spännande vecka, med en stor lansering i Kalmar som folk väntat på i över 10 år.

All the best/Pontuz

 

s namnsignatur