Bloggen

Lugnet före stormen

Skrevs den 7 november 2010

Höstlovet har passerat revy. En vecka då vi gick på lite mindre bemanning än vanligt, så att vi kunde ge utrymme för de kollegor som har barn att vara lite lediga. Höstlovsveckan är alltid lite speciell. Lite lugnare på telefon och fler visningar på dagtid mitt i veckan. Ett lite lugnare tempo helt enkelt.

Har haft en härlig avslutning på veckan och en bra helg. Jobbmässigt har det varit några riktigt bra visningar med stort intresse vilket jag hoppas ger frukt i veckan. Familjemässigt har det varit full fart i helgen med allt från ridtävlingar och dansuppvisning till simträning och halloweenparty. Jag har dessutom fått lite egen tid med en rejäl löprunda i lördags och en tur på rullskidor idag. Underbart väder men "dåligt vallat" - det kändes i alla fall så på blöta och lövtäckta cykelvägar. Det var dock bra träning.

Idag dimper vår tidning Nytt Boende ner i ungefär 20 000 brevlådor kring Kalmar och på Öland. Ett fullspäckat nummer med härliga reportage och mycket matnyttigt. Får du inte tidningen så kan du läsa den här: 

Det har sports mig att en mäklarkedja i stan har börjat lansera sig som Kalmars ledande bostadsrättsmäklare. Häftigt - framförallt eftersom det inte, till skillnad mot villor där vi kan räkna lagfarter, finns någon statistik över vilka det är som säljer bostadsrätter. Deras kollegor inom kedjan har dock läckt information som visar att de har en bit kvar (om vår källas uppgifter stämmer) till våra 230 sålda bostadsrätter hittills i år. Personligen tycker jag det är dåligt ledarskap när man försöker peppa sina anställda med felaktiga siffror. Men OK, vi släpper den bollen. "Hemligheten med affärer är att veta någonting som ingen annan vet", som Aristoteles Onassis sade.

I slutet på veckan är det dags för Mäklarsamfundets årsmöte i Halmstad. Två fullspäckade dagar med föreläsningar och stort erfarenhetsutbyte med duktiga kollegor. Det är dessutom nu som framtiden för vår branschorganisation ska diskuteras och nya riktlinjer ska dras upp. Mattias är ledamot i huvudstyrelsen så har han en viktig roll att fylla den här veckan.

I förra bloggen lovade jag att kanske skriva historia den här veckan... och verkar som det blir så, men det dröjer några dagar till

Om två veckor drar hela kontoret till Mallorca för att bland annat förkovra oss i spansk juridik, kolla nya projekt och träffa mäklare på plats. Vi ska bland annat träffa ett ungt och piggt gäng som heter Aurin & Partner. De har en del läckra ställen till salu. Har du sisådär 180 miljoner kronor undanstoppat finns till exempel denna sommarstuga till salu. Hoppas vi får kika på mycket sådant här när vi kommer dit.

Önskar er en bra start på den nya veckan/Pontuz

s namnsignatur