Bloggen

Mäklarlag och finskjortor i Karlskrona

Skrevs den 27 september 2010

Veckan avslutades med utbildning i Karlskrona. Vi var sju stycken kunskapstörstande medarbetare som gav oss i väg söderut i fredags morse. Det blir lite smått komiskt när vår personal står för upp emot tjugo procent av mötesdeltagarna på kursen. Presentationsrundan innebar en viss upprepning: Mattias Rosenlund från Pontuz Löfgren AB, Sofie Wallenberg från Pontuz Löfgren AB, Ulrika Hjort från Pontuz Löfgren AB... och det är jag som är Pontuz Löfgren etc. Vi har blivit ett stort företag i den krets som inom Mäklarsamfundet heter Småland/Blekinge.

Dagen var bra med utbildning i den nya Mäklarlag som snart träder i kraft. Vi kommer bland annat att få krav på oss att journalföra mer än vad tandläkaren gör när han går igenom tandraden. Allt känns omfattande när man ställs inför förändringar, men i slutänden kommer det säkert något gott ur även detta.

Vi stannade i Karlskrona till lördag morgon och kunde absolut inte åka före klockan tio eftersom Mattias hade hittat "världens bästa skjortbutik". I hans alltid positiva värld finns det mycket som är "världens bästa" men jag såg att det lyste i hans ögon så jag hängde med. Vi kom till Suits & Shirts på Borgmästaregatan. En skön pjäs lärde oss om storlekar, tyger och kragar. Butiken var fantastiskt fin, och killar som Björn Ranelid och grabbarna på TV-sporten hämtar sina skjortor härifrån. Det unika är att varje modell bara finns i väldigt begränsad upplaga. Så nu är vi skjortunika också...

Nu ska snart söndagen övergå i måndag. Idag har det varit jobb från nio på morgonen till sena kvällen och morgondagen ser likadan ut. Fantastiskt när det är mycket att göra, och eftersom jag dessutom ska ner till Mallorca en sväng på tisdag så blir det lite tajt i kalendern.

I nyss utkomna numret av Gods & Gårdar kan ni bland annat se denna underbara villa: http://www.pontuzlofgren.se/beskrivning.aspx?guid=3QA2GJ78NFT7L08R&typ=CMVilla ... och i veckan släpper jag ut den omtalade 25-miljonersvillan, så håll utkik på hemsidan!

Nästa inlägg kommer från varmare breddgrader

All the best
/Pontuz

Mäklarlag och finskjortor i Karlskronas namnsignatur