Bloggen

Mässa i 100 mph (meter per timme)

Skrevs den 23 november 2009

I torsdags ringde väckarklockan 05.30 efter en ”barnstökig” natt i kombination med oron över att försova sig. 22 timmar senare skulle jag få gå och lägga mig igen – och det blev 22 intensiva timmar.

Jag hann med flyget till Stockholm och vidare till möte Mäklaralliansen innan jag åkte ut till Mäklarmässan i Kista. Väl där rörde jag mig ungefär 100 meter i timmen - där fanns många kollegor att hälsa på. Men jag hann i alla fall få i mig lite dålig mässmat, lyssna på hur man blir en toppmäklare (min ödmjukhet hindrar mig från att kommentera detta...) och träffa samarbetspartners. Jag fick dessutom lyssna på en intressant paneldebatt om att förändra branschen.

Jag hann precis vända på hotellet och duscha innan det var dags för bankett, som var såväl tråkig som dåligt arrangerad. Så jag hängde på några stockholmare ner till nöjesutbudet, vilket var desto roligare.

Det blev sent hem till hotellet och upp igen efter fem timmars sömn för en ny mässdag. Så det var bara att bege sig ut till Kista igen för att lyssna på fler föreläsningar och träffa fler kollegor. Och så Mäklarsamfundets årsmöte förstås, där Rosenlund gjorde succe. Sedan åter till stan och "aftermässparty". Det var kanonkul och ett bra drag... puh!

Sammanfattningsvis så var det kul att träffa alla kollegor - men lika skönt att komma hem till familjen i lördags. Man är inte tjugofem längre... Jag har dock med mig lite viktig kunskap och några bra idéer som vi ska testa på hemmamarknaden. Ett bra kick-off-tips ska ni få också: gå in på www.galenkonsulten.se. Och ett tips till: lyssna på coverbandet "Smalare än Thord". Vilka killar!

Idag söndag var det en ny arbetsdag med visningar i Lindsdal. En skräck infinner sig nu i november på visningarna efter skymning. Ett homestagingfenomen är alla dessa levande ljus. Hemmen ser ut som en födelsedagstårta på ett hundraårskalas. Mysigt och trevligt, javisst. Men min oro är när jag lämnar huset - tänk att glömma ett ljus. Begreppet en "het" bostad skulle snabbt få en helt ny innebörd.

Veckan blir nog både kul, intressant och sorglig. På agendan står såväl att hålla föredrag, träffa en storaktör i Malmö samt säga ett sista farväl till en god vän.

Barnen är nattade... och snart deras far också

Ha en skön vecka!

/Pontuz

s namnsignatur