Bloggen

Mallis än en gång

Skrevs den 30 november 2010

Jag lovade er en ”liveblogg” från Mallorca, vilket gick sisådär eftersom internetleverantören Telefonica tyckte det var dags att spä på spanjorernas mañanarykte. Jag beställde min uppkoppling för fyra veckor sedan och väntar fortfarande på leverans… Så det får bli en efterhandsrapport från vår fantastiska resa med alla medarbetare.

Snökaos hade utlovats till natten onsdag-torsdag, vilket gjorde att vi tog beslutet att dra ner till Kastrup redan onsdag kväll eftersom flyget skulle lyfta torsdag morgon. Alla tyckte att en kväll tillsammans på Hilton Hotel vid Kastrup flygplats var en strålande idé. Och efter dryga tre roliga timmar tillsammans i en minibuss nådde vi hotellet före midnatt. Där blev det sent - skratten och historierna haglade ett antal timmar... kanske någon för länge, kändes det som när klockan ringde 06.30.

Efter mellanlandning i Tyskland nådde vi Mallorca strax efter lunch. Sol och 15 grader mötte oss och humöret var på topp hos alla, precis som vanligt. Hyrbilarna var utplockade och vi åkte hem och gjordes oss hemmastadda i de två hus vi hade till vårt förfogande. Eftersom eftermiddagen var fri bestämde vi oss för att ha en Tapaskväll där vi själva lagade mat hemma. Chefskockar var Madde, Hence och Macke - de två sista riktiga outsiders i sammanhanget. Det måste vara det högsta betyg man kan få att middagen höll på i sju timmar!

Fredagen skulle innebära canyoning, men tyvärr blev det inställt eftersom det var för lite vatten i älvarna - synd. Istället vek vi förmiddagen åt att besöka ett antal byggprojekt vi ska jobba med. Fredagen och lördagen innehöll dessutom ett antal föreläsningar men dem lämnar vi därhän - mer nyttigt än kul.

Aurin & Partner är en ny aktör på den Mallorcanska marknaden. Unga, innovativa och framåt. De visste att vi var på ön och bjöd därför in oss till en afterwork vilket var riktigt trevligt. Den sena fredagskvällen avslutades på Puro i Palma - ett svenskägt ställe som bjöd oss en fantastsikt trevlig kväll. Kolla Puro här.

Lördagen var, förutom föreläsningar, vikt för egna aktiviteter. Jag tog med mig Hence på en tretimmars cykeltur i bergen, vissa gjorde Palma medan andra bara tog det lugnt och hade det skönt. En härlig dag.

Söndagen var det dags för hemfärd. Allt gick bra tills vi kom till Kastrup och förstod att försommarvärmen på Mallorca nu förbytts till svenskt snökaos. Det tog oss nästan fem timmar hem från Köpenhamn. Men trots snöstorm och fruktansvärt väglag var stämningen hög och det var inte tyst i vår minibuss många minuter på hemfärden. Jag var hemma vid tretiden, sov några timmar, gick upp tidigt och skottade snö. Strax före åtta måndag morgon var alla samlade igen. Dags för en ny spännande vecka med många gemensamma minnen i bagaget.

Veckans mest använda uttryck: Madde slog rekord i antalet sagda "O gud så mysigt vi har det - härligt" Jag håller med dig Madde, vi hade det fantastiskt!

Take care/Pontuz

s namnsignatur