Bloggen

Mattias - Gåvan från guden Yam?

Skrevs den 21 maj 2011

För 40 år sedan skedde det. Lena Rosenlund fick för sig att föda fram en liten mörkhårig gosse som förmodligen redan då garvade och bar glasögon. Mattias skulle han visst få heta. Mattias som har sitt ursprung i det grekiska Mathiasos (precis som allt annat enligt min grekiska vän Mike); "Gåva från guden Yam". Yam är namnet på kaosguden inom den feniciska mytologin.

Och det är nog här vi finner sanningen. Född ur kaos. Född ur mamma Lena som många gånger står för just kaos. Är det ärftligt? Ibland tror jag det. Den lille Mattias skulle få formas på den långsmala plätten i havet som skulle få heta Öland. Det känns som Mattias kom före just Öland. "Öland stodo upp ur havet i nådens år 1971 den 21 maj".
En dag blev denna gosse tvungen att ringa till farbror Mäklaren då Mattias inte hade skött sina stekta tomater rätt hemma. Han behövde därför en egen lya. Nu vet Mattias att man inte får kasta stekta tomater. Och det roliga var att även lilla Mattias fått gå den hårda väg i livet som kallas mäklarutbildningen, på den tiden hårt förpackad i ett Cornflakespaket.
Det var så vår kärlek uppstod.
Mattias - detta är en kärleksförklaring till dig för den du är och det du står för. Jag har fått privilegiet att ha dig som vän och som kompanjon. Sedan 1998 är de dagar som vi inte skrattat ihop räknade på en hand. Det finns tyvärr också dagar då vi gråtit tillsammans, men då har vi inte bara haft våra nära och kära kring oss utan dessutom varandra. En gång har du dessutom varit arg på mig - men det var nog lite befogat när jag tänker efter. Jag visste faktiskt inte att det var en gay-middag jag skickade dig på när vi var på Island för 10 år sedan. Lovar :-) Det omvända har ännu inte hänt.
Vi har kuskat runt i världen. Vi har vaknat på varandras armar. Vi har missat plan. Vi har hyrt plan. Vi har bestigit berg. Vi har störtat nedför berg. Vi har flugit ballong. Vi har blåst tusentals ballonger. Vi har slagit ofantligt många prisrekord. Vi har tillsammans skapat ett otroligt företag med underbara medarbetare. Och det känns som vår gemensamma resa bara är i sin linda.
Tack Mattias för att du finns i mitt liv! Många påstår att vi kompletterar varandra bättre än Ying och Yang... och vem som är vem får betraktaren bedöma.

Det är lördag kväll och nu ska jag gå på din 40-årsfest och fira dig galet mycket!

Rock on/Pontuz

Mattias - Gåvan från guden Yam?s namnsignatur