Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Med småskolan mot hemliga mål…

2011-08-18

Det tisslas och det tasslas som i en småskoleklass som ska på utflykt. Vad ska man ha med sig? Hur blir vädret? Ska lakan med eller blir det som på överlevnadsövningen ifjol? Det är dags för företagets höstkickoff, som alltid sker till okänt mål med okänt innehåll. Det alla vet är att det ingår en del äventyr, en del allvar och mycket skratt. Det här inlägget publiceras lagom till att alla begett sig iväg, så jag kan avslöja lite av mina tankar inför de närmaste 36 timmarna.

Ikväll lämnar småskoleklassen Kalmar vid kontorets stängning för att ge sig ut i de djupa skogarna utanför Vetlanda. Så den medarbetare som önskade tid efter jobbet för att åka hem o duscha innan vi ska iväg... låt mig säga att den begäran avslogs. Vi ska ju ut och skita ner oss. Ikväll och inatt blir det kräftfiske, något som få har prövat på. Om vädret är med oss kan det bli fantastiskt mysigt.

I morgon sker sista vittjningen klockan sju. Frukost halv nio och därefter ut på framkörda fyrhjulingar som tar oss ut till en skogsbana i Åsa-Nisses skogar. Där ska företagsmästerskapet i terrängkörning avgöras. Eftersom det är jag själv som planerar kickoffen väljer jag självklart bara grenar där jag vet jag har en bra chans att vinna .

Lunchen serveras i skogen, vilket just nu känns väldigt hurtigt då det enligt prognosen ska bli 14 grader och regn. Fyrhjulskörningen kan å andra sidan bli desto mer dramatisk i lera och sörja. På eftermiddagen kör vi ett sextimmarspass med strategiska frågeställningar inför hösten. Det är här vi följer upp de riktlinjer vi lade ut i januari när året planerades, och det är nu vi spetsar oss ytterligare för att ge våra kunder den bästa mäklartjänsten även framöver.

På kvällen blir det lek och spel för hela slanten. Finns det något som är mer lämpligt i det här gänget än Monopol? Självklart inte! Monopolmästaren skall koras. Dessutom besöker vi ett historiskt Säteri och äter en middag som är lite mer anordnad än det som serverades i naturen.

Efter att vi samlat ihop oss på lördagsmorgonen är det dags att bege sig hemåt för en ny helg fylld av visningar.

Önskar alla en underbar helg!

PS. I nästa blogginlägg kommer det (om jag inte ångrar mig) ett offentliggörande som jag kommer presentera med ångest, tillförsikt och stor spänning. Offentliggörandet har en del att göra med att jag idag cyklar 15 mil till kickoffen, och även hem på lördag

Take care/pontuz