Bloggen

Mer än tusen ord…

Skrevs den 4 december 2012

Jag älskar när folk har synpunkter på vår verksamhet, när vi berör. Tänk om vi varit en mäklarbyrå som alla andra – då hade vi ju inte varit Pontuz Löfgren AB. Ibland, som de senaste veckorna, har vårt sätt att fotografera och presentera våra bostäder berört en hel del av er. Vi bygger våra bilder med liv, öppna sinnen och lek – framförallt när vi ska marknadsföra hem där ägaren redan har flyttat ut. Ni måste ändå hålla med mig om att lek och galna idéer ger en skönare bild än ett tomt hus eller en tom bostadsrätt?

Att vi valt vår väg är, precis som allt annat, väl underbyggt. Givetvis vet vi att det här skapar större intresse kring bostäderna, vi får fler "klick" på våra sidor. Det ger i sin tur en större spridning och därmed också bättre förutsättningar för våra uppdragsgivare att få bra betalt än vad de får hos andra mäklare. Inget hokuspokus - bara innovativt mäkleri. Dessutom har vi lyckats komponera ett framgångsrikt koncept. Ingredienserna är en av Sveriges främsta fotografer (Bruno Basic) och en ung och orädd stylist (Emmy Ewertsson). Resultatet blir att vi berör - och vi gör det med glädje.

En annan som berör är Patrik Sjöberg. Han gästades oss på vår välgörenhetsgala förra veckan, och det var många som ville lyssna till mitt samtal med Patrik. Patrik var öppen, rak och ärlig. Den övervägande del en av publiken berördes nog av just denna öppenhet. Att han dessutom drev en hel del med Stefan Holm fick vi liksom lite på köpet. Jag och Mattias hade förmånen att fortsätta kvällen över en bit mat med Patrik. En ödmjuk och mycket trevlig kille som bjöd på en och annan historia som tidningarna missat.

Vid den här välgörenhetsgalan gick pengarna till det barnhem i Tanzania som vi tagit under våra vingar. Du kommer snart att kunna följa vårt arbete på barnhemmet på vår Facebooksida. Totalt har vi snart samlat in nästan 1,5 miljoner till välgörenhet. Tack alla ni som hjälper oss att hjälpa andra!

Dagens skolungdomar kommer snart att få kinesiska språket på schemat. Om 15 år ska det vara lika vanligt som franska och tyska sägs det. Jag är rädd att det är alldeles för sent. Jag har lyssnat på några föredragshållare nu, och alla imponeras av den kunskap de asiatiska ungdomarna har om väst samtidigt som de förvånas av hur bristande kunskaper ungdomarna i väst har om Asien. Hur många kan nämna namnet på ledaren i Kina, Indien, Japan? Viket är Asiens största varumärke? Asiens största rockstjärna, filmstjärna eller idrottsstjärna? De flesta asiatiska ungdomarna kan svaren på motsvarande fråga om väst. Vart i världen tror ni det utbildas flest data/it-ingenjörer? Vilka tror ni styr världen om 15 år? Snart är nog till och med tomten asiat.

Ta det lugnt i snöyran!
/Pontuz

Mer än tusen ord…s namnsignatur