Bloggen

Mer stolt än vanligt

Skrevs den 24 april 2010

Hoppsan - en vecka som for förbi snabbare än en avlöning försvinner. Och det var en vecka där tuppkammen växte mer än vanligt. I torsdag fick vi rapporten från vår duktiga CRM-grupp (Customer relationship management) där våra kunder (köpare och säljare) har besvarat 14 frågor om respektive mäklares arbetsinsats i just deras affär.

Cirka 400 affärer har granskats, vilket är merparten av de affärer som genomfördes 2009 (i år ska vi göra en bra bit över 500). Frågorna har handlat om allt från marknadsföring, engagemang, kompetens och bemötande till tillgänglighet etc. Skalan i bedömningen har varit från 1 till 6, där 6 är mycket bra. Och snittbetyget blev hela 5,47 - helt otroligt!

Jag tycker alltid att vi ska skruva, finjustera, skruva lite till och fortsätta förbättra, men kunderna är ju så nöjda att vi egentligen inte borde röra något. Nu tror både jag och Mattias att allting går att göra bättre - hur bra det än är. Det går alltid att hitta nya vägar att nå kunden, vara mer tillgänglig, synas än bättre. Det är kanske just denna drivkraft som gör att siffran är så fantastiskt bra... men den är ju inte 6.0 ännu.

Detta beror förstås på att de som jobbar med oss - allt från de som hjälper oss med kommunikation till våra otroligt duktiga mäklare - gör ett fantastiskt jobb. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: den mäklare, eller mäklarassistent, som ska jobba här måste vara oerhört duktig.

Nu är det lördag morgon och jag har en hel dag ensam med mina tre änglar, då hustrun är borta hela dagen. Solen skiner och vi har precis bestämt dagens agenda. Vi börjar med att åka och kika på sommarens leasingkanin som tydligen ska husera här ett par veckor på sommarlovet. Brunch på Byttan (i veckan premiär på uteserveringen) känns smidigt innan vi avslutar med trädgårdsarbete hemma. Men planerna kan ändras snabbt...

I morgon är det jobbardags igen, då det bland annat ska visas radhus på Varvsholmen klockan 10.30 (precis som alla söndagar) och sedan fortsätter det men en radda andra bostäder. Vi fick gå upp till åtta sidor med bostäder i vår tidning "dörr till dörr" i torsdags, så nu märks det att vi börjar "peaka" rejält. Det skulle förvåna mig om inte maj blir den bästa månaden i företagets historia - och då blir det riktigt bra.

Växjökontoret fortsätter briljera - det här blir en kanonvår och den goda trenden håller i sig.

Jag vill passa på att tacka för all respons på bloggen den 14 april, "Vägen till framgång". Era mejl och telefonsamtal har värmt. Tack!

Vad svarar man en kund som säger "Hade jag gått till er istället för att lyssna på bankens rekommendation så hade jag fått såväl bättre pris som mer erfarna mäklare"? Du är välkommen när du säljer nästa gång... om en sisådär tio år ifall du följer genomsnittet. Snart måste väl folk förstå att valet av mäklare är det viktigaste beslutet för deras privatekonomi - om alla visste om att skillnaden kan vara en normal årslön så hade de nog tagit hem mer än den mäklare banken rekommenderar - bara för att bankmannen/kvinnan måste rekommendera just den mäklaren.

Ett tips för en god penningplacering nu i maj måste vara en ny bostad. Bland annat Mark Twain avrådde från andra placeringar: "Maj är en av de mest riskabla månaderna för att spekulera i aktier. De andra är juli, januari, september, april, november, mars, oktober, juni, december, augusti och februari"

Önskar alla en underbar helg!

Pontuz

s namnsignatur