Bloggen

Michelingubbar, jättegranar och vinterkräksjuka

Skrevs den 18 december 2012

Klockan står på 16:54. Bilarna på E22 smyger fram. Det gäller att inte bli irriterad, även om jag tycker det är konstigt att en del kör 50 kilometer i timmen på en nittioväg. Det är torra vägar men snö jämte vägen, vilket tydligen är tillräckligt för att många ska tycka att det här med bilköer är en bra idé.

Klockan visar 16:58 och jag kör in på parkeringen. Just under instrumentpanelens klocka står det -11 grader. Kostym, rock och lågskor var kanske inte det jag önskat om någon dragit ut korken ur andens flaska just den här kvällen. Men nu räckte inte minuterna till för att svänga runt hemma och plocka fram samma skoteroverall som andra åskådare försett sig med denna kväll.
Jag tar plats i samma snödriva som alla andra. Minuterna känns nu långa, eller i alla fall riktigt kalla. Men så kommer hon då, Ljusets Drottning - en vacker kombination av Michelingubben och Lucia. Med lucialinnet ovanpå vinteroverallen blir det så - i alla fall om man är fem år gammal. Ackompanjerad av den bästa tomten - tillika kapellmästare - avnjuter jag min dotters luciatåg samtidigt som mitt nu varma fadershjärta jobbar hårt för att hålla isen borta från min genomfrusna ryggmärg.
När vi ändå är inne på mitt julfirande så valde jag gran i veckan. Den blev nog lite stor - innan jag ens försökte få in den i bilen så tyckte julgransförsäljaren (som jag varit stammis hos i tio år) att det var bättre han svängde runt hemma. Efter rätt stor ommöblering så står den där nu i alla fall, och alla är glada.
Jag såg fram mot en ledig helg, vilket är ovanligt. Inte att jag ser fram mot dem men att de inträffar. Och det blev jätteledigt eftersom vi inte kom utanför dörren. Detta då en bacill som hindrar maten från att stanna i magen några längre stunder slog till med full kraft i barnaskaran. Skura, tvätta, badda panna och försöka truga i vätska blev helgprogrammet.
Affärsmässigt ser vi vår bästa decembermånad på tio år. Fantastiskt gensvar på allt vi gör. Helt underbart att nystarten av försäljningen av bostadsrätter på Varvsholmen fick en kanonstart. Hälften sålt första veckan. Bra grejer säljs alltid - det är en enkel sanning.

 

Önskar härmed alla en riktigt God Jul!

Michelingubbar, jättegranar och vinterkräksjukas namnsignatur