Bloggen

Miljöombyte

Skrevs den 8 januari 2011

Fredag morgon och det var dags att säga hej då till Khao Lak och det fantastiska värdskap vi fått där. Bungalowen vi hyrde ägdes av en österrikare som hade lyckats kombinera den europeiska strukturen med den thailändska gränslösa gästfriheten. Tack för fantastiska dagar!

Ett nytt äventyr började direkt när vi satte oss i taxin som skulle ta oss till Bangtao. Vår kvinnliga chaufför, som förmodligen hade tegelstenar på pedalerna med tanke på hennes längd, visste inte vart Bangtao låg. Och - som Lena snart påtalade - fanns det exakt noll skyltar på vårt alfabet. Men chauffören hittade till Surin och därifrån hade vi bra koll på vägarna fram till hotellet. Vi prickade direkt och dagen var räddad.

Bangtao har förändrats sedan vi var där senast. Mer folk, fler hotell och fler försäljare. Trots att Bangtao inte är så där jättekänt har det blivit som vilken strand som helst om vi bortser från Phuketstränderna, som är Asiens Kanarieöar. Det innebär lite mer liv och rörelse än vi varit vana vid den senaste veckan. Den del vi bor på är dock rätt lugn.

Döm av vår förvåning när vi kom ner till stranden. Restaurangägarna, som vi älskade så mycket förra gången vi var här, kom rusande fram till oss med jättekramen. Det måste ju ändå ha passerat en och annan turist på två år, så det var ett underbart välkomnande. Jag har inte hunnit med så mycket mer än att besöka gymmet på hotellet och äta en bit mat på stranden, men det känns som om även denna vecka blir bra.

På mäklarfronten blev det positiva nyheter hemifrån igår. Försäljningsstatistiken för november hade anlänt och en marknadsandel på 45 procent kändes helt ok, även om det kortsiktiga målet är femtio procent. Det innebär att vi är större än våra två närmsta konkurrenter/kollegor tillsammans. Hoppas nu att decembersiffrorna blir ännu bättre, så vi får ett bra helår i Kalmar.

Den stora skillnaden mot våra konkurrenter är att vi dessutom säljer i våra grannkommuner från Kalmarkontoret, vilket tyder på en helt annan nivå på mäklarsidan. Men det visste ni ju redan. Växjökontoret är stabil tvåa på orten, och där vet jag att det kommer att se annorlunda ut snart. Det skulle förvåna mig om inte vår satsning där fört upp oss på första plats före sommaren.

Sitter nu med datorn i knäet på balkongen och skriver ner de sista punkterna inför nästa veckas kickoff. Dags att ta ny höjd och fortsätta finjustera i maskineriet så att kan tillgodose våra kunders högt ställda förväntningar under 2011!

Varma hälsningar från ett skönt Thailand

 

Miljöombytes namnsignatur