Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Min drömmil

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2014-10-01

Det finns olika barriärer som mänskligheten måste passera, och som så tydligt visar hur den egna hjärnan är den största begränsningen till framsteg. Inom idrotten finner vi många tydliga exempel på detta. Det kanske mest kända exemplet – eller i alla fall mest omtalade i studie- och utbildningssyfte – är jakten på drömmilen; att komma under fyra minuter på den klassiska distansen en engelsk mil.

I åratal diskuterades hur omöjligt det var för en människa att springa en engelsk mil under den magiska gränsen fyra minuter. Men så en dag, närmare bestämt den sjätte maj 1954, lyckades medicinstudenten Roger Bannister att passera målsnöret på tre minuter och femtionio sekunder. Ett fantastiskt och smått oslagbart resultat. Skulle någon någonsin kunna slå det fantastiska rekordet? Så hur ser det ut idag? Jo, det som var smått otroligt händer hela tiden. Den ena löparen efter den andra springer under fyra minuter. En mental barriär hade krossats av Bannister och berett en väg för andra löpare. Jag vill applicera det här på min egen verksamhet. För några år sedan passerade vi en gräns vi trodde var omöjlig i en stad av Kalmars storlek. Men när vi väl hade passerat den gränsen har vi gjort det massor av gånger.

För något år sedan uppnådde vi ett nytt ”omöjligt” försäljningsmål. Även den nivån har passerats några gånger under senaste året. Och nu har det hänt igen. I september nådde vi samma försäljningssiffra som hela företaget 1999 omsatte på ett helt år. På vårt månadsmöte i torsdags sade Marcus: ”När du nämnde siffran xx inför det här året trodde jag du var helt dum i huvudet – och nu är vi där.” Jag kan inte berömma den här gruppen tillräckligt mycket, och ni må tycka det är patetiskt men jag jobbar med fantastiska människor som tydligen är skapta för att jobba med mäkleri och som är skapta för att jobba med varandra. Det är gruppens fantastiska dynamik som ger våra kunder en mäklartjänst som jag tror är svårslagen i Sverige idag. Ni gör mig så otroligt stolt!

Nu har vi ett kvartal kvar av 2014 där uppdragen flyter in i en härlig ström. Tidigare var vi nog mest kända för att jobba med dyra hus inne i stan. Nu har vi visat på en bredd som gör att vi växer snabbast runt omkring Kalmar stad och i våra grannkommuner. Alla har förstått att det är viktigt med duktiga mäklare och duktiga mäklarassistenter för att slutresultatet ska bli bra. Stort tack till er alla där ute, för att ni ger oss förtroendet och för att ni berättar om det för era vänner och bekanta! Eller som den kände golfaren Jack Nicklaus sa (fritt översatt och applicerat på mäkleri); ”Förtroende är den viktigaste delen av detta spel, och oavsett hur stor din talang är så finns det endast ett sätt att bibehålla förtroendet på: att arbeta för det.”

Önskar alla en underbar vecka – nästa blogg skrivs av kollegan Madeleine.

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare