Bloggen

Mister hundra procent

Skrevs den 14 januari 2015

Den här veckan ska ni få följa mig och få en inblick i mitt jobb som fastighetsmäklare hos Pontuz Löfgren AB. Ni har med all säkerhet redan både läst och hört mina arbetskamrater berätta vilket privilegium det är att ha detta sociala säljyrke, på just denna arbetsplats med världens bästa kollegor. Och nu kan vi även välkomna våra kunder till vårt nyrenoverade och mycket trevliga kontor på Västra Sjögatan – härligt!

Vem är då jag? Mitt namn är Henric Gustafsson och jag är 36 år. Jag har en fantastisk sambo och två underbara barn på 2 och 6 år. Vi har hus i mysiga Bergavik där vi trivs otroligt bra. Jag är uppvuxen i Oskarshamn och flyttade till Kalmar 2001, då jag påbörjade min resa till att bli färdigutbildad fastighetsmäklare.

Mina första tre år som mäklare (2005-2007) verkade jag på vackra Öland, i Borgholms Kommun. Jag kommer så väl ihåg när jag fick förtroendet att jobba för min dåvarande chef – då var Strand Hotell det enda jag kände till på Öland… Så det var bara att stolt kavla upp ärmarna, satsa hundra procent och ge sig in i en ny jobbvärld. Och just det är något jag ser som en styrka hos mig själv – att alltid ge (minst) hundra procent.

De första två arbetsåren var grymt lärorika och intensiva, det jobbades i stort sett dygnet runt. Jag lärde mig allt från att sälja villor, fritidshus och bostadsrätter till gårdar, lantbruk, byggnader på ofri grund och mycket mera. Det flöt på riktigt bra.
Hösten 2007 – samma vecka som min sambo och jag fick den glada nyheten att vi skulle bli föräldrar – ringde Pontuz och frågade om jag ville jobba för honom. Detta erbjudande kom givetvis mycket lägligt och jag tackade ja direkt. Sedan januari 2008 har jag varit en stolt anställd villamäklare hos honom.

Nu har vi passerat 2014, som var ett fantastiskt år för oss på många sätt. Flera av mina kollegor (inklusive mig själv) slog säljrekord och fixade det bästa året i företagets historia. Ett nytt spännande år ligger nu framför oss, med nya mål att uppnå. Detta sker med de bästa tänkbara mäklarverktygen som vi kan erbjuda en säljare och köpare. Fastighetsmarknaden ser mycket bra ut och för er där ute som går i sälj- eller köptankar, tveka inte att kontakta oss för ett förutsättningslöst möte!

Om en vecka åker vi på kickoff till den spännande staden Dubai, vilket vi alla på kontoret ser mycket fram emot. Fram till dess kan ni följa med mig en vecka på Instagram och Facebook, där ni har möjlighet att se hur min vardag ser ut, både på jobbet och på fritiden.

Mister hundra procents namnsignatur