Bloggen

​Mitt Dextrosol i slutspurten

Skrevs den 7 juni 2022

En lite orolig marknad behöver inte vara en dålig marknad… Detta som ett litet förtydligande efter alla mejl jag har fått efter förra veckans blogginlägg. Däremot är det extra viktigt att göra jobbet som mäklare. Nu räcker det inte att komma välkammad och säga ett högre värde och en lägre provision, för det kommer kunden att få sota för – vissa byråer kommer med andra ord att få bekymmer. Det är nu som skillnaden mellan mäklare och mäklare kommer att visa sig. Skillnaden mellan de som gjort läxan och de som inte velat utbilda sig. Det är nu alla de verktyg vi har införskaffat kommer att gynna våra kunder och visa sig på slutpriserna.

Att det fortfarande görs affärer är tydligt och i veckan hade jag dessutom förmånen att få göra den största villaförsäljningen i Kalmar genom alla tider. Doppingvägen 8 såldes till en lycklig köpare för 18,2 miljoner efter en rätt snabbt avklarad budgivning mellan fyra spekulanter. Det innebar att mitt gamla rekord på 15 miljoner stod sig nästan på dagen sex år. Jag ska väl även påpeka att för 18,2 miljoner får man något at det bästa jag sett i Kalmar under mina snart 30 år som mäklare – ett fantastiskt hus till fantastiskt trevliga köpare. Stort grattis!

Helgen som passerade var en ”reservhelg” för mig, det vill säga en helg då allt det där som jag inte hunnit med skulle visas och allt det där som jag inte hunnit administrera skulle administreras. Allt detta var dock redan gjort så vad passade bättre än att ta en långhelg på mitt älskade Mallorca? Jag och Eliz flög ner i torsdags eftermiddag efter jobbet för att hinna ner till goda vänner, vars restaurang firade 15 år på fredagen. Det blev ett whiteparty med god mat och god dryck plus en massa härliga människor.

Resten av helgen har varit fint väder, mycket planeringsjobb, en hel del träning och bara ladda batterierna inför slutspurten fram till den mållinje som kallas semester – jag är supertaggad inför de sista tre veckorna.

Idag vill jag dessutom hälsa en ny medarbetare välkommen till oss. Barbara Stodolska är vår nya fotograf och filmmakare. Barbara är utbildad i Warszawa och har under senare år jobbat med bland annat film, foto och sociala medier. Vi är så glada att Barbara valt Pontuz Löfgren AB – det kommer att spetsa oss ytterligare i vår strävan att alltid vara den pålästa kundens första val. Samtidigt tackar vi Hugo för den tid han varit hos oss. Vi låter Hugos vingar bära honom vidare då hans arbete hos oss har uppmärksammats. Nu stundar fotouppdrag och ett äventyr utomlands för Hugos del. Hela gänget önskar honom stort lycka till och du är alltid välkommen tillbaka, Hugo!

Pontuz Löfgrens namnsignatur