Bloggen

Mode, höstkänning och torrsim

Skrevs den 24 september 2013

Jag har nog fått i mig mer mode, design, färg och form förra veckan än på många år. Kalmar Fashion Week har väl inte gått någon obemärkt förbi? Jag hade äldsta dottern på catwalken i torsdags och yngsta i lördags då de gick mannekänger åt stadens modebutiker, så jag har verkligen fått vara med.

Jag måste säga att jag imponeras av arrangemanget kring Kalmar Fashion Week. Vi sitter i lilla Kalmar och bjuds på några fantastiska modeshower, utställningar och föredrag. Adam, Anita och resten av gänget på Alarmstreet, som anordnar det för oss i Kalmar, ska ha en stor eloge för hur det genomförs - härligt med den här typen av initiativ. Modevecka förra veckan och skördefest kommande helg. Utbudsmässigt är detta en bra region att bo och leva i nu. Grattis till oss!
Annars är det verkligen höstvarning just nu. Jag gillar inte att stänga poolen, börja ställa in bilen i garaget och planera för att ta upp båten. Jag körde (förmodligen) sista båtturen i söndags och det började nypa till i kinderna när man varit ute ett tag.
Efter den lilla båtturen var det fullt upp med barnens aktiviteter. En av dessa är yngsta dotterns simskola i Kalmar simhall. En simhall där även jag borde spendera än mer träningstid, men det tar emot. Det är inte fräscht för fem öre där borta. Personalen är suverän men miljön är allt annat. Mögligt, slitet, sunkigt och dessutom överfullt.
Om det är något politiskt löfte som skulle kunna kamma hem röster nästa år så är det en ny kommunal simanläggning. I spåren av Ironmanhysterin fylls simhallen till bredden. Bygg en ny anläggning med en 50-metersbassäng - jag tror att den närmaste ligger i Jönköping. Och då ska vi veta att vi har en av Sveriges mest framgångsrika simklubbar i stan. Ge dem och alla andra en bra anläggning att träna i! Ironmans överskott i kommunkassan borde väl kunna öronmärkas för idrott som är tillgänglig för alla? Det låter väl som något i socialdemokratisk anda? Det som kommer in i kommunkassan genom idrotten kan väl rimligtvis få gå tillbaka till idrott och friskvård? Dessutom skulle vi få hit ännu mer idrottsturism i form av olika träningsläger, vilket i sin tur ger oss ännu mer i kommunkassan.
När vi ändå är i samma byggnad så är det väl ett spektakel när man på kommunen kommer på att ishallen måste renoveras först då säsongen har börjat. Det var alltså inget man funderade på när hallen i princip inte användes från april till september? Ibland blir man lite mörkrädd när man ser hur delar av vår kommun styrs - det som till stora delar ska liknas vid hur ett företag sköts.
Så med lite ris och lite ros till kommunen stänger jag laptopen för den här gången.

Må väl/Pontuz

s namnsignatur