Bloggen

Möte med framtiden

Skrevs den 16 december 2010

2011 börjar närma sig med stormsteg. Den här veckan har det varit fokus på nästa år. I måndags låste jag och Mattias in oss på Skansen i Färjestaden för att slå våra kloka huvuden ihop. Just skapandet för att möta framtiden är vår största utmaning.

Vi som driver en fristående mäklarfirma är både ekonomichefer, marknadschefer, personalchefer och framför allt strateger helt själva. Men det är just den utmaningen som driver oss. Att skapa bättre och vassare produkter än de stora firmorna, som har hela avdelningar i Stockholm som sköter detta. Vi har några riktigt bra grejer på gång 2011. Det ska bli intressant att se vad ni konsumenter tycker.

I veckan har vi också skrivit ett intressant avtal med Kalmar FF inför nästa säsong. Att vara med på den nya arenan med en stark och påtaglig närvaro känns helrätt. Kalmar FF är en av Kalmars absolut starkaste varumärkesbärare och vi som företagare i regionen måste då också bidra till att klubben får de resurser man behöver.

Härom kvällen fortsatte förberedelserna inför Vasaloppet. Jag körde upp till Svartbäcksmåla vid halvåttahugget på kvällen. Inte många själar i spåret, och när jag var klar var det tomt på parkeringen. Nytt träningsrekord - nästan två mil. Det innebär att jag i alla fall vet hur det känns att åka till första kontrollen. Kolla här på en kul grafik över banan

 

Idag torsdag är det stormöte i Kalmar med bägge kontoren. Fullspäckat schema och dessutom en gemensam jullunch. Det börjar bli några stycken nu. Jag tror vi blir 25 på lunchen den här gången. Mäklare, assistenter, kundvårdsgrupp och lite medhjälpare. Härligt!

Det största av allt är dock att vi kan välkomna en ny liten medlem i vår mäklarfamilj. Grattis Lina (och Jerry) till er lilla Thilde som kom till världen i söndags!

På fredag kör vi vår aktivitet "Först till gran". Årets kunder får komma till kontoret och välja ut en julgran som då blir vår lilla julklapp. Tomtar, glögg, godis och julmusik - en garanterat trevlig kväll.

Idag marknadsförs andra etappen med bostadsrätter vid Lillviken i Kalmar. Underbara lägenheter med ett fint läge vid Kalmarsund. Första etappens 24 lägenheter såldes slut på nittio minuter - det bli intressant att se hur lägenheterna tas emot den här gången. Vi har trettio bostadsrätter i denna etapp och min gissning är att 25 är sålda redan före måndag. Se mer på www.pontuzlofgren.se

Önskar er ett fint veckoslut!

/Pontuz

s namnsignatur