Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]pontuzlofgren.se

Möte mellan generationer

2010-10-21

Att möta människor ur olika generationer kan ge ett rätt häftigt perspektiv på livet. På företaget har vi förmånen att ha fantastiska tjejer och killar som jobbar i vår kundvårdsgrupp. Unga, pigga, skärpta och med en stor portion nyfikenhet.

Att bara sitta och lyssna på hur de löser problem, ser möjligheterna och hur de utför sina uppdrag med sin tolkning av den bästa lösningen är inspirerande och gör mig nyfiken på vad nästa generation vill ha. Hur kommer deras tankar att vara kring boendet och dess utformning? Jag och Mattias har tänkt syssla med mäkleri tillsammans i många år ytterligare så vi måste ligga steget före, för att kunna möta de nya kunder som kommer att finnas hos oss inom några år.

I början av veckan hade jag förmånen att tillbringa nästan ett dygn med den generation som ligger steget före åt andra hållet. Vi var fyra personer som var i Malmö för att kombinera studiebesök inom media med att umgås kring Kalmar FFs bortamatch mot Malmö FF. Två gentlemän mellan sextio och sjuttio var våra fantastiska värdar.

Att höra historier, tankar om media, om utveckling, om strategier och tankar när man passerat 65 är rätt häftigt. Vilket kartotek av samtalsämnen som passerar! Det är väl kombinationen av dessa två generationer jag vill vara. De ungas permanenta nyfikenhet och energi i kombination med erfarenhet av livets skola. Det bästa ur två fantastiska världar. Och det är vad jag fått de sista dagarna.

Jag fick dessutom uppleva en fantastisk inramning på Malmös nya arena med 19 000 personer, varav en stor del sjöng i 90 minuter. Det var bra många år sedan jag upplevde det i Sverige när det inte varit derbyn. Att dessutom Kalmar FF avgjorde matchen med några minuter kvar satte pricken över i.

För övrigt har det varit en fantastisk vecka. Vi rider vidare på vår rekordmånad september och det verkar som vi kommer att nosa på samma försäljningssiffror i oktober. Det är så otroligt roligt med de medarbetare jag och Mattias har omkring oss. Vi tar ett mål, höjer ribban och fixar nästa nivå. Stort tack för att ni finns hos oss och med oss!

På fredag är det föredrag på Kronobergs marknadsförenings frukostmöte. Det ska bli roligt att träffa en massa marknadsintresserade människor i Växjö. Då Kalmar är min och Mattias huvudsakliga positionering - även om vi arbetar i Växjö också - så är det alltid intressant att bredda nätverket. Föredraget börjar redan vid sju på morgonen, så det blir till att stiga upp en bra stund innan tuppen på fredag. Vad det ska handla om ser du här

Jag fick ett intressant telefonsamtal idag från en mycket trevlig herre som hade hus på Österlen. Jag förklarade att det kanske inte var vår huvudmarknad. Han tyckte inte det gjorde så mycket för om jag sålde hans fastighet behövde jag inte göra så mycket mer den månaden och jag kunde nyttja hans hus och kontor med jag utförde uppdraget. Jag blev givetvis nyfiken och kollade på Google Earth vad det var han hade att sälja. Och jag tror han har rätt - tar jag uppdraget så kommer jag nog både få en fantastisk arbetsmiljö under en period och dessutom får jag sälja ett fantastsikt prestigeobjekt. Vi har stämt träff till våren.

Det snackas om snökaos i slutet på veckan - inte redan, snälla!

Be careful out there
/Pontuz